Европейският шампионат по картинг продължава с „ЕКО 24 часа на България“

2305
2022

На 28 май на картинг писта Хасково в 12:30 ч. ще бъде даден старт на четвъртото издание на „ЕКО 24 часа на България“. Състезанието е част от европейския картинг шампионат за издръжливост. След успешния и оспорван 8-часов формат, който се проведе в средата на април, състезателите отново ще премерят сили, но в 24-часово предизвикателство.

Състезанието привлича отбори от цял свят като този път общият брой на пилотите е 220, разпределени в 42 тима, от 12 нации.

За поредна година организаторите обещават много изненади, силни емоции и адреналин на макс за всички любители на моторните спортове. Спонсорът на шампионата „ЕКО“ също ще има свой отбор – „Еко и приятели“, който ще мери сили с професионалисти от цял свят. По традиция и тази година в оспорваната надпревара ще вземе участие и отбор на звездите, с представители от различни направления и професии. Той ще бъде представляван от олимпийския медалист- Йордан Йовчев, актьорите Наум Шопов и Иво Аръков, рекордьорът на Гинес – Борис Налбантов, носителят на Световната купа по сноуборд Радо Янков, легендата на българския футбол Даниел Боримиров,  ултрамаратонецът – Краси Георгиев и младата надежда на българския моторен спорт Калоян Върбицалиев.

Състезанието ще бъде излъчено в ефира на БНТ с няколко преки включвания по време на надпреварата.

Както всяка година, организаторите на „ЕКО 24-часа на България“ в Хасково ще се ангажират с благотворителна кауза, като съберат и дарят средства за малкия Гого от Хасково. Те ще предоставят част от таксите, събрани за участие в състезанието, както и лични средства.

Шампионатът ще продължи със спринтово състезание и 6-часов ендюрънс на 27-28 август в град Кюстендил и с второто издание (за 2022 г.) на ЕКО 24-часа на България на 1-2 октомври на картинг писта Хасково.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин