Новини » Европейският картинг шампионат за издръжливост събира пилоти от цял свят в Хасково

Европейският картинг шампионат за издръжливост събира пилоти от цял свят в Хасково

2809
2021

Третото издание на ЕКО 24 часа на България, част от Европейския картинг шампионат за издръжливост ще стартира на 2 октомври на картинг пистата в град Хасково. След изключително успешните три сезона, през които се проведоха 8-, 12- и 24-часови формати, за втори път през 2021 г., събитието отново ще събере пилоти от цял свят.

За първото място ще се състезават 42 отбора от 15 нации, с общо 250 пилоти, разпределени в две категории. В това издание различното е, че и двете категории Gold и Pro ще бъдат изравнявани килограмите до 84 кг. Категория Gold ще се състои от 7 до 9 пилоти в отбор, които трябва да направят 34 спирания в бокса, което е с 4 повече от отборите в категория Pro.

По традиция и тази година срещу професионалните картинг състезатели ще се изправи и „Отбор на звездите“, в който ще вземат участие многократният шампион на България и Европа – мотоциклетистът Мартин Чой, легендата на българския спорт – олимпийският медалист Йордан Йовчев, единственият българин, пилотирал Формула 1- Владимир Арабаджиев, европейската рали шампионка при дамите – Екатерина Стратиева, ултрамаратонецът – Краси Георгиев, младата надежда на българския картинг спорт – Калоян Върбицалиев, Александър Данчев – Шонди и актьорът и водещ Димо Алексиев. 

Отборът на „ЕКО и приятели“ отново ще бъде представен от журналисти и служители на ЕКО България заедно с победителя от специалната онлайн игра във Фейсбук.

И в това издание пилотите ще бъдат изправени пред предизвикателството да се състезават през нощта като посоката на движение на пистата ще бъде обърната точно на 12-ия час от старта, който ще бъде даден в 12.30 ч. 

За поредна година организаторите ще подкрепят благотворителната кампания за събиране на средства за малкия Гого от Хасково и ще предоставят част от таксите за участие в състезанието за спешното му лечение.

Входът ще бъде свободен за всички желаещи да наблюдават на живо зрелищното събитие, при спазване на противоепидемичните мерки. Любителите на високите скорости могат да проследят надпреварата и чрез преките включвания по БНТ. 

                                                                                     

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин

ƒ