Европа без двигатели с вътрешно горене?

Дискусията около забраната за движение на автомобили с двигатели с вътрешното горене в Европа продължава: Великобритания спира новите коли с бензинови и дизелови двигатели от 2040 г.

2707
2017

Великобритания спира продажбата на нови автомобили с бензинови и дизелови мотори от 2040 г. Това потвърди вчера в Лондон министърът на околната среда Майкъл Гоув. Според него тези двигатели предизвикват проблеми със здравето и замърсяват околната среда. Според медиите тази забрана ще засегне и хибридните автомобили.

Неотдавна и Франция заяви, че планира спирането на продажбата на нови автомобили с бензинови и дизелови мотори от 2040 г. Според французите така те ще се преборят с глобалното затопляне: след като САЩ излязоха от Парижкото споразумение за климата, европейската страна си поставя собствени цели за справяне с проблема. Тоест до 2050 г. Франция трябва да стане CO2-неутрална. Това означава: изпусканият въглероден двуокис ще се равнява на този, който се приема от горите в атмосферата. Други страни също вземат подобни мерки.  Индия ще продава от 2030 г. само електромобили. От BMW съобщиха, че по повод на Брекзит ще пуснат през 2019 г. напълно електрическо Mini, произведено в английския завод на марката в Оксфорд.

В Германия партията на зелените настоява от 2030 г. да се продават само автомобили без вредни емисии .

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин