Европа без двигатели с вътрешно горене?

Дискусията около забраната за движение на автомобили с двигатели с вътрешното горене в Европа продължава: Великобритания спира новите коли с бензинови и дизелови двигатели от 2040 г.


27
юли
2017

Великобритания спира продажбата на нови автомобили с бензинови и дизелови мотори от 2040 г. Това потвърди вчера в Лондон министърът на околната среда Майкъл Гоув. Според него тези двигатели предизвикват проблеми със здравето и замърсяват околната среда. Според медиите тази забрана ще засегне и хибридните автомобили.

Неотдавна и Франция заяви, че планира спирането на продажбата на нови автомобили с бензинови и дизелови мотори от 2040 г. Според французите така те ще се преборят с глобалното затопляне: след като САЩ излязоха от Парижкото споразумение за климата, европейската страна си поставя собствени цели за справяне с проблема. Тоест до 2050 г. Франция трябва да стане CO2-неутрална. Това означава: изпусканият въглероден двуокис ще се равнява на този, който се приема от горите в атмосферата. Други страни също вземат подобни мерки.  Индия ще продава от 2030 г. само електромобили. От BMW съобщиха, че по повод на Брекзит ще пуснат през 2019 г. напълно електрическо Mini, произведено в английския завод на марката в Оксфорд.

В Германия партията на зелените настоява от 2030 г. да се продават само автомобили без вредни емисии .

Още по темата

Card image cap
Интелигентна контраатака на баварците (Серия 5 и 6)

4
авг.
2016

С интелигентна техника и свеж дизайн – така ще се появи през пролетта на 2017 г. новата BMW Серия 5. Ще успее ли моделът да се наложи срещу новия Mercedes E-клас

Card image cap
Долф Лундгрен в реклами на Ford

12
май
2016

Ford се кооперира с екшън-звездата Долф Лундгрен, за да популяризира 3-цилиндровия EcoBoost. Вижте 3-те забавни рекламни спота

Card image cap

В последния брой:

Архив >

usedTag: