/ Дядо (92) шофира 550 километра в грешната посока

Дядо (92) шофира 550 километра в грешната посока

Възрастният мъж искал да присъства на първия учебен ден на своята внучка в Южен Хесен (Германия) – вместо това дядото (92) се озовал на Балтийско море! Човекът изминал цели 550 километра в грешната посока.

Пенсионерът стартирал в 11:30 ч. от Бад Херсфелд (Източен Хесен) с автомобила си. До Нидерау в Южен Хесен са 100 километра по въздушна линия. Сутринта обаче възрастният мъж направил сериозна грешка.

„Изглежда е въвел грешна цел в навигацията на автомобила си и е следвал в продължение на няколко часа гласа от системата”, обяснил говорителят на полицията.

Когато в 17 г. дядото все още не бил пристигнал, синът му звъннал в полицията и го обявил за изчезнал. Служителите на реда информирали магистрална полиция, която проверила паркингите.

След това полицията изискала проследяване на мобилния телефон на възрастния мъж. „Служителите установили местоположението на мобилното устройство – на 550 километра от Бад Херсфелд “, заявил полицейския говорител.

Малко след това собственичката на малък хотел близо до Рощок позвънила на сина на възрастния мъж. Тя казала, че 92-годишният мъж я помолил за помощ, тъй като спукал гума на автомобила си.

Изтощен от пътуването, възрастният мъж прекарал нощта в хотела. На следващата сутрин синът откарал първо дъщеря си на училище, а после се отправил в посока Балтийско море, за да вземе дядо ѝ.

Вероятно пенсионерът, който по информация на сина си бил все още във форма и управлявал автомобил, въвел адрес на населено място, който освен в Нидерау съществува и в провинция Мекленбург-Предна Померания.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин