/ Дядо Коледа, донеси ми достъпна мобилност!

Дядо Коледа, донеси ми достъпна мобилност!

Мобилността е важна. Мобилността свързва хората – както усещаме най-вече по Коледа. Ето защо мобилността трябва да бъде достъпна! Коментар от Робин Хорниг, заместник-главен редактор на AUTO BILD.

По традиция на Коледа се говори и за доброто, и за лошото, станало през годината. Повишаването на цените за мобилност във всички аспекти е едно от лошите неща за 2022: новите автомобили са по-скъпи от когато и да било, цените им скочиха с до 30 процента, а отстъпките, които преди дилърите даваха почти с влизането на клиента в шоурума, сега са тема табу поради голямото търсене и ограниченията при доставките. А за капак, при поръчка на нов автомобил се налага да чакаш много дълго.

Положението не е по-добро и на пазара за употребявани автомобили. Там предлагането е доста ограничено, а евтини коли на добра цена, които дават възможност на повечето хора да бъдат мобилни, се намират много трудно. Ето защо мнозина нямат друг избор освен да изминат повече километри със стария си автомобил и предпочитат да плащат за скъпите му ремонти пред алтернативата да дадат още повече пари за нов. Да не говорим за нестабилните цени на горивата, а и на електроенергията, които се оказват пречка за мобилността пред много хора.

Затова не е чудно, че 46 процента от германците, анкетирани за Allianz Direct Auto Report, вече определят автомобила като луксозен артикул! Това не е добре за автономната мобилност, която ни свързва и ни събира по Коледа. Затова, скъпи Дядо Коледа, моля те, донеси на всички ни решения за изгодна и достъпна мобилност. Защото общественият транспорт не е вариант за всекиго – без значение какви са цените на билетите.

На вас, скъпи читатели, желаем весели празници, бъдете здрави и щастливи!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин