Дъщерята на Пол Уокър праща Porsche на съд

1802
2017

След повдигане на обвинението, от компанията се опитват да укрият инфомация за това до колко опасни са „опасните“ им коли

Според нови съдебни данни, от Porsche най-вероятно умишлено прикриват факти, след като дъщерята на трагично загиналия актьор заведе съдебен иск, уличавайки модела Carrera GT в потенциален смъртоносен капан на колела.

В документацията, подадена тази седмица, Медоу Уокър твърди, че северноамериканските представители на Porsche са „поправяли“ уличаваща информация от имейли и документи, за да избегнат евентуална съдебна отговорност за причняване на смърт.
Младата жена твърди, че чрез един особено уличаващ имейл от Porsche са се опитали да „покрият“ изявление на ръководен кадър, касаещо 200 от общо 1280 бройки Porsche Carrera GT, произведени в световен мащаб, които са били „разбивани“ по пътищата за първите две години от пускането на модела в продажба.

Бащата на Медоу и любимата звезда от касовата поредица „Fast & Furious“ загуби живота си на предната седалка до шофьора на собственото му Carrera GT, което се разби в Южна Калифорния през ноември 2013 година..
Според адвоката на госпожица Уокър, по времето когато той e сменял компютрите, за да прегледа редактирания материал по случая, ненадейно е попаднал на следа, уличаваща автомобилната компания в опит да скрие вътрешна дискусия за опасните модели GT.

Защитникът твърди, че редакциите по текста са станали видими, когато е отворил файловете на неговия Apple Mac, се казва още в изнесената инфорамция.

Съдията по случая предварително е наредил на Porsche да предоставят всички документи, свързани с други катастрофи на GT. Според Медоу, от компанията са били наясно, че тази информация не бива да се отделя като повреителна.

От Porsche са продължили своите опити да манипулират споровете около злополучния модел, защото те подкрепят новите обвинения на госпожица Медоу, че „конструкцията на автомобила предразполага към появата на дефекти“.
Казва се още, че от компанията са били наясно с „опасните коли“, но „не са предприели превантивни мерки в ущърб на потребителите“.

Нерегламентираните редакции на информацията от Porsche включват също и хвалебствено изказване на същия шеф за предимствата на „раздробените“ модели GTS, твърди Медоу. Той цинично заявил, че тяхното унищожаване „би било страхотна новина за оставащия брой собственици, тъй като моделът GT става все по-рядко срещан“.

„Porsche Севернa Aмерика не спазва наложените санкции ,“ алармира още дъщерята на Пол Уокър.

Задочно постановеното съдебно решение за „нарушението“ би трябвало да отсъди и санкции в размер на $ 52 732, се казва още в архива .

Опитите за установяване на контакт с адвокатите на Porsche се оказват безуспешни до сряда вечер.

Разследване на катастрофиралото Porsche Carrera GT, в което загина Уокър, установи, че екзотичната спортна кола се е движела с превишена скорост, когато шофьорът й Роджър Родас загубва контрол и удря в улична лампа и дърво.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин