Дъждовен старт за рали сезона

0707
2018

27 екипажа застанаха на церемониалния старт на рали шампионата на България – 14-ото издание на рали „Твърдица”. Още от следобеда в града домакин започвна да вали силно, което сериозно затрудни автомобилите с две задвижващи колела. В първата отсечка, напълно според очакванията, поведе тандемът Мирослав Ангелов/Еди Сивов с най-конкурентоспособния автомобил в колоната – Skoda Fabia R5. След него се наредиха миналогодишните шампиони Тихомир Стратиев/Добрин Борисов (Peugeot 208 R2) със закъснение от 8,6 сек, a трети излязоха Григор Григоров/Даниел Миленков (Peugeot 208 R2). Григоров, който е известен като майстор на градските етапи, се представи брилянтно и по улиците на Твърдица, давайки първо време в изпитанието.

Григор Григоров смело се включва в борбата за първото място, въпреки че разчита само на две задвижващи колела в дъжда

Благодарение на уверената си езда Гришата се класира втори след началния ден на надпреварата, на едва 7,3 сек след лидера Мирослав Ангелов, който за първи път кара своята модерна „бегачка” на мокро трасе. На 12,4 сек от Гришата и на 19,7 от първия се нареди Тихомир Стратиев.

Денис Станчовски води в Hyundai Racing Trophy

На първата отсечка при аквапланинг в десен завой от пътя излита един от четирите чуждестранни екипажа в надпреварата – грузинците Александър Ломадзе/Мевлуди Меладзе (Hyundai i20 Coupe). По автомобила имаше щети, които механиците в бокса на Hyundai Racing Trophy започнаха да ремонтират, така че Ломадзе да има възможност да продължи утре. Най-бързи сред Hyundai-ите в събота бяха Денис Станчовски/Младен Карчев, които успяха да дадат десето време, оставяйки огромен брой по-мощни коли зад гърба си.

Благодарение на Hyundai Racing Trophy на рали „Твърдица“ има четири чужди екипажа

Водачът по точки в шампионата на Hyundai и победител в предишните два кръга, проведени в Румъния – шведският тандем Адам Вестлунд/Йоаким Сьорберг, се движи на 12-а позиция, с близо 40 секунди изоставане от Станчовски/Карчев. Поляците Себастиан Тетер/Томаш Борко са 20-и. Най-накрая в подреждането за HRT към момента са италианците Клаудио Бакела/Мазина Палита – те са на 23-а позиция в общото подреждане.

 

 

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин