Дупки, пукнатини, гърбици: ремонти по кормилна система и окачване


12
апр.
2021

Окачването и кормилната система са изложени на екстремни натоварвания, а това поставя по-високи изисквания за качеството при износващите се части. Най-вече компонентите по кормилната уредба и окачването са обект на специално внимание при проектирането, производството и асемблирането. Защото излизането на автомобила от пътя би могло да има фатални последици за шофьора.

За да остане автомобилът стабилен и в по-усложнени ситуации на пътя, всички монтирани на него части трябва да отговарят на високите изисквания за прецизно и качествено производство. С богатата си гама от компоненти по кормилната система и окачването Ferdinand Bilstein допринася за пътната безопасност – като предлага от втулки и носачи до кормилни щанги и накрайници.

По отношение на техниката за кормилната система Ferdinand Bilstein е сред водещите доставчици на пазара на резервни части. Да вземем за пример носач: продуктовата гама на компанията включва само и единствено носачи, които осигуряват 100% стабилност при шофиране. Ето защо сертифицираният контрол по качеството задължително тества предлаганите носачи за различни изисквания и натоварване. Те включват прецизно пасване, стабилност на размерите, качество на материала, якост на опън и твърдост.

Голяма част от ремонтите, извършвани от независимите сервизи, са именно по ходовата част. Поради все по-компактната и по-лека конструкция на осите на съвременните автомобили, чувствителността на ремонтите на окачването по отношение на компонентите също се увеличава. Модерният реглаж на предна и задна ос не се ограничава до незабележими компоненти като гайки и болтове. По-специално в областта на окачването и шасито на автомобила често се използват специални свързващи материали, които да отговарят на високите изисквания за безопасност.

В повечето случаи това са самоосигуряващи се гайки и болтове. Използват се, наред с други неща, законтрящи шайби, обтяжни ролки, комбинирани болтове, комбинирани гайки, разширителни винтове, коронни гайки и щифтове, както и гайки с пластмасова вложка. За да бъдат предотвратени нежелани реакции, а с тях – и прекалено силно свързване на различни материали като алуминий и стомана, свързващите материали често са обработени със специални покрития.

Ето защо е от изключителна важност винаги да се сменят с нови всички допълнителни материали! В лицето на ProKit Ferdinand Bilstein предлага иновативна продуктова линия, която спестява време и пари на сервизите, тъй като febi ProKit-овете със сигурност включват всички части, необходими за въпросния ремонт.

febi ProKit е ориентирано към практиката решение, съобразено с изискванията на съответния ремонт. Сервизите могат да извършват необходимите ремонти без забавяне, което не само спестява време и пари, но също така увеличава удовлетвореността на клиентите.

Всички необходими части за ремонт на кормилна уредба и окачване може да намерите на https://partsfinder.bilsteingroup.com/bg

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин