Дунев първи във Велико Търново, Маршавелов с нов рекорд на трасето

0805
2016

Румен Дунев (Mitsubishi Lancer Evo 7) спечели днешното състезание на затворен маршрут във Велико Търново, което е втори кръг от националния шампионат. На втора позиция остана Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo 10). Противно на метеорологичните прогнози, днес времето бе слънчево и топло, което позволи да се проведе нормално състезание.

В първия манш пилотът на „КА-2 Рейсинг Тийм“ стартира от втора позиция, на която остана след вчерашната квалификация. Още в началото на състезанието пловдивчанинът зае първата позиция и остана на нея до показването на карирания флаг. В този манш той записа и нов рекорд на трасето – 1:15.609 мин.

Във втория старт за деня двукратният шампион на България стартира от първа стартова позиция, след спечеления първи манш. Косьо водеше колоната до предпоследната обиколка, когата пистовият ремък на неговия автомобил се скъса и той трябваше да прекрати участието си. Така след събраните точки от първия манш и най-бързата обиколка, той се нареди на второто стъпало на почетната стълбичка след Румен Дунев.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин