Дрифт шампионатът на България пристига в Пловдив


5
юни
2019

Дрифт състезатели от цялата страна и чужбина ще вземат участие във 2-ри кръг от “ Български Дрифт Шампионат “ в Пловдив (8-9 Юни).

Дългоочакваното събитие ще се състои зад вратите на Международен панаир Пловдив, давайки уникалната възможност на публиката да се докосне до най-бързо набиращата популярност моторспорт дисциплина у нас. Това е и първото гостуване на “ Български Дрифт Шампионат “ в града под тепетата, което ще мотивира допълнително състезателите да покажат своите способности пред нова публика.

Надпреварата ще приюти рекордните 54 участници, 28 в клас Pro 1 и 26 в Pro 2, превърщайки се в най-привлекателния кръг за дрифт състезателите през сезон 2019.

Сред заявените участници са националният дрифт шампион за 2018 в клас Pro 1 и настоящ лидер в шампионата Павлин Пенев (BMW Е30), шампионът за 2018 в клас Pro 2 Недялко Недялков (BMW Е30), Веселин Стойчев (Nissan 200 SX) победител в Pro 2 от първият кръг в Сливен и младата надежда Кристалина Стефанова (Nissan S13).

При дамите своето завръщане след 6-годишна пауза ще направи Рая Горанова. В надпреварата ще има и сериозно международно участие, което е прецедент за шампионата от последните пет години насам.

Организаторите на 2-ри кръг от “ Български Дрифт Шампионат “ от АСК “ Скорпион “ са подсигурили технично и атрактивно трасе, отговарящо на всички стандарти за истинско дрифт шоу.

Още по темата

Card image cap
Само 21 автомобила оцеляха след първия ден на рали „България”

28
май
2016

Интригата в най-престижното наше състезание изглежда ще се позагуби в неделния ден

Card image cap
Audi напуска Световния шампионат за издръжливост

26
окт.
2016

След 18 успешни години в WEC компанията от Инголщат напуска шампионата, за да се фокусира върху Формула Е

Card image cap
Бъдещето на малкия Шуми: „Следващата стъпка е Формула 3“

8
юни
2016

С впечатляващото си представяне на „Лаузицринг“ Мик Шумахер затвърди своите амбиции за спечелване на титлата. Синът на Михаел обаче гледа по-напред

Card image cap
500 000 лв. за Integrale-то на Канкунен

4
авг.
2017

Lancia-та от група гр.А постигна рекордно висока цена в рамките на Silverstone Classic Race Car Sale

Card image cap

В последния брой:

Архив >