До 380 к.с. в Kia Stinger


29
апр.
2020

Kia Stinger ще получи фейслифт. Освежаването ще включва и увеличаване на мощността на V6-двигателя и ауспухова уредба с клапи. Информацията!

Kia Stinger e на пазара от 2017 г. и вече е време за фейслифт. А той ще дойде с нови моторизации. В момента моделът се предлага с два 4-цилиндрови мотора (200 и 245 к.с.), както и с един V6-агрегат с 366 к.с. в Stinger GT.

Южнокорейските медии съобщават, че в хода на V6 моторът ще получи по-голяма мощност. И по-точно: 380 к.с. и 528 Нм, което с 18 Нм повече от преди. Освен това Stinger ще стане първият модел на Kia с ауспухова уредба с клапи, която ще му осигури як звук.

Пазарен старт и цена

По отношение на външния вид Kia ще получи обичайните промени: предна и задна брони с нов дизайн, както и свеж светлинен подпис отпред и отзад. Във вътрешното пространство на Stinger ще видим дигиталния кокпит с 10,25-инчов тъчскрийн за инфотейнмънт системата. Всички тези екстри видяхме наскоро в новия Kia Sorento. Пазарният старт на фейслифта на Kia Stinger ще бъде през 2021 г., като базовата цена на модела ще е около 90 000 лв.

Още по темата

Бюлетин

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >