До 3 пъти по-скъпа „Гражданска отговорност“ за нарушителите

50% отстъпка ще получават изрядните водачи от следващата година


12
окт.
2017

В ефира на bTV председателят на Комисията за финансов надзор Ралица Агайн съобщи, че от следващата година водачите на МПС ще плащат различен размер на задължителната застраховка „Гражданска отговорност“. Премията ще бъде определяна в зависимост от направените „прегрешения“ на пътя. За т.нар. „джигити“ повишението можело да бъде до 200%, а „ангелите“ зад волана щели да плащат с до 50% по-малко. Агайн оповести, че най-вероятно системата „бонус-малус“ ще влезе в сила не точно от 1 януари, а малко по-късно – но със сигурност догодина. В момента основното предизвикателство за влизането на системата в сила е свързването на базите данни на застрахователните компании с тези на МВР. В бъдеще цената на ГО ще бъде изчислявана на база на всички регистрирани нарушения на определен водач и влезлите в сила наказателни постановления. По-конкретно, върху размера на премията ще влияят превишената скорост (любимото нарушение на българина), отнемането на предимство, рязката смяна на посоката на движение и липсата на безопасна дистанция.

Още по темата

Card image cap
Мензис регистрира световен рекорд за полет с автомобил (ВИДЕО)

30
авг.
2016

Брайс Мензис прелита над 115 метра с Pro2-пикап над изоставено село. Така той чупи досегашния световен рекорд и за съжаление – и колата си!

Card image cap
640 „коня” и 10 предавки за Camaro ZL1

16
мар.
2016

Върховата модификация на модела използва 6,2-литров V8 с механичен компресор и 868 Нм

Card image cap
Давайте газ виртуално с F1 2016

8
авг.
2016

Вниманиe геймъри: Осмата част на популярната игра F1 на Codemasters идва на пазара.

Card image cap
Mercedes-AMG обнови C 63

29
мар.
2018

След фейслифта на стандартната С-класа Mercedes oсвежи и „наточената“ модификация С 63. Топмоделът идва при клиентите с нова предница и високи технологии

Card image cap

В последния брой:

Архив >