До 3 години една пета от портфолиото гуми на Bridgestone ще бъде за електромобили

2309
2021

Bridgestone EMIA отбелязва ЕВРОПЕЙСКА СЕДМИЦА ЗА МОБИЛНОСТ 2021, като разкрива как нейният бизнес се трансформира, за да подкрепи приемането на електромобили и да направи електрическата мобилност по-ефективна и достъпна.

Като ключов партньор и основен доставчик на гуми както за новатори в областта на електрическата мобилност, така и за водещите световни производители на електромобили, Bridgestone разработва нарастващ брой гуми като оригинално оборудване, специално проектирани за електромобили. Гумите за електромобили в момента представляват 11% от общата гама оригинално оборудване (OE) на Bridgestone за леки автомобили – нараствайки от едва 4% през 2019 г. Тази стойност се очаква да надхвърли 20% през 2024 г.

Още през 2021 г. 50% от 10-те най-големи производители на електромобили в световен мащаб са избрали оборудване на Bridgestone за своите превозни средства, а 50% от 10-те най-продавани електромобила в Европа са оборудвани с гуми Bridgestone по поръчка, избрани като оригинално оборудване. Понастоящем Bridgestone EMIA отделя над 30% от ресурсите си за разработка на гуми като оригинално оборудване за електромобили.

Като част от ангажимента си да помогне за оформянето на устойчиво бъдеще на мобилността, Bridgestone вижда в електрическата мобилност като огромна възможност за намаляване на CO2 емисиите и да направи мобилността по-екологично устойчива, особено като се очаква 20% от продажбите на нови автомобили в Европа през 2025 г. да бъдат на електромобили.

В гумите за електромобили Bridgestone включва своите водещи в индустрията устойчиви технологии, които отговарят на тези специфични изисквания за електромобили, като ologic технология за увеличаване на пробега с едно зареждане на батериите, TECHSYN – за постигане на по-ниско износване и намалено съпротивление при търкаляне, като същевременно се намалява потреблението на суровини в дългосрочен план, B-Silent за минимизиране на шума от гумите за комфорт на водача, и устойчивата и по-лека ENLITEN технология – за намаляване на съпротивлението при търкаляне на гумите с до 30% и теглото с до 20%, за увеличаване пробега на електромобили и намаляване на въздействието върху околната среда, благодарение на подобрената производителност на ресурсите. През 2021 г., 6% от оригиналното оборудване на Bridgestone EMIA вече е приложило ENLITEN технологията. Очаква се този дял да достигне почти 10% през 2022 г.

Друг ключов фактор, към който трябва да се обърне внимание при електромобилите, е увеличеното тегло на автомобила. Ето защо Bridgestone, в партньорство с производителите на автомобили, разработва гуми за високо натоварване (HL), които могат да издържат на по-високото тегло на мощни електрически и хибридни автомобили.

За да подчертае още повече своята отдаденост към бъдещето на електрическата мобилност, Bridgestone EMIA въвежда тази година своята маркировка за електромобили на OE гумите на компанията, като те са специално създадени за електромобили, за да покаже, че гумите са преминали през строг процес на тестване, получили са одобрение от производителите на автомобили, и отговарят на уникалните характеристики и изисквания на електромобилите и техните производители.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин