До месец излиза филм за битката между Audi и Lancia в група Б (ВИДЕО)

0512
2023

Група Б… битката на Audi срещу Lancia… Ако поне малко се интересувате от моторни спортове, кожата ви вече трябва да е настръхнала! Един от най-епичните сезони в историята на Световния рали шампионат – този от 1983, сега ще бъде пресъздаден чрез филма Race for Glory: Audi vs. Lancia/Състезание за слава: Audi срещу Lancia. Освен легендите на четири колела в лицето на Audi Quattro и Lancia 037 (последния автомобил на задно с шампионска титла във WRC), в лентата, чиято премиера ще бъде на 5-и януари, ще видим и актьорите Рикардо Скамарчо и Даниел Брюл.

За Брюл това не е първи подобен образ – той се превъплъти в Ники Лауда за „Пълна газ“. В Race for Glory германецът ще изиграе инж. Роланд Гумперт – мениджърa на Audi Sport, под чието ръководство „четирите ринга“ печелят общо 23 победи в Световния рали шампионат, както и две титли при конструкторите и още две – при пилотите. Oт своя страна, Скамарчо приема образа на гениалния спортен директор на Lancia Чезаре Фиорио, който привлича легендата Валтер Рьорл в екипа.

Епичната битка между титаните в рали спорта през 80-те години е вдъхновила и един от най-успешните епизоди на вече спряното шоу The Grand Tour. В него участва и самият Рьорл, а Джеръми Кларксън се прави на навигатор на борда на любимата си Lancia 037.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин