Достъпното електрическо Renault идва в Европа


30
окт.
2019

Малкият електрически кросоувър Renault K-ZE струва в Китай около 17 400 лв. – сега с по-добро оборудване за сигурност моделът ще се появи и в Европа. Нова информация!

Renault ще пусне достъпния електрически кросоувър K-ZE и в Европа – в рамките на следващите пет години. Това бе официално потвърдено от отдела за електромобили на Renault.

Възможно е това да бъде нов модел на Dacia

Поради ниската си цена, моделът може би ще се появи под името на евтината марка на Renault Dacia. Френският концерн залага големи надежди на K-ZE. Според производителя електрическият SUV може да се използва като автомобил за споделяне в големите европейски градове. Произвежданият в Китай K-ZE се продава (там) за около 17 400 лв. K-ZE е оборудван с литиево-йонна батерия с капацитет 26,8 кВтч., която захранва електромотор с капацитет 44 к.с. Възможни са до 270 километра (NEFZ). Във всекидневието и съгласно актуалната норма WLTP, пробегът значително ще спадне. Максималната скорост на модела е само 104 км/ч, но за градски автомобил това не би трябвало да е проблем. Оборудването за сигурност ще бъде значително по-добро за Европа, а от Renault е възможно да заложат и на друг модел батерия. Естествено всичко това вероятно ще доведе до повишаване и на цените – възможно е базовата цена да бъде между 22 000 и 24 000 лв.

Електрическа мобилност за масите

Renault вече има значителен опит на пазара за електромобили: французите предлагат Twizy, Zoe, Kangoo Z.E. и Master Z.E. 

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >