Доста е тесен този GT

600 к.с., средно разположен двигател, активна аеродинамика: Ford GT се завърна. Две години след дебюта на модела AUTO BILD разгледа автомобила и отвътре!

1101
2017

През 2015 г. Ford GT бе моделът-изненада на автосалона в Детройт. След цели две години AUTO BILD разгледа отвътре кокпита на спортиста със средно разположен двигател и 600 к.с.

Заради широките прагове качването в автомобила не е от най-лесните неща на този свят. Вкарваме десния крак, после се сгъваме, вкарваме и левия крак. Като цяло пътническата клетка на GT е доста тясна – налага се да се вмъквате като през тунел към нея. при положение, че сте успели да влезете, то ще трябва да се примирите с тясното пространство в автомобила. Водачът и пътникът до него са прекалено близо един до друг, а по-едрите шофьори може би трябва да пътуват сами. Ако пък сте високи над 1,90 метра, то няма да можете да държите главата си изправена. Останалата част на кокпита е семпла, но пък в чудесна форма. От волана можете изцяло да управлявате GT: дълги светлини, чистачки, аудиосистема и мигачите – важното е да не отклонявате погледа си от пътя (или пистата). Останалата част от интериора е спартанска. Разположеният в средата дисплей не е особено голям. Като цяло нещата изглеждат от старата школа, което пък подхожда чудесно на характера на GT, който свързва настоящето с миналото.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин