Доставчик на автомобилната индустрия сред топ 16 инвеститори у нас


5
мар.
2019

Германският лидер в автомобилната и машиностроителната промишленост VOSS Automotive е сред 16-те топ инвеститори в България за 2018 г. според Българската агенция за инвестиции (БАИ). Компанията е номинирана в категория „Инвестиция на зелено“ заради вложения капитал в размер на 15 млн. евро в завода в Баховица, Ловеч. Тази година се очаква да бъдат пуснати в експлоатация производствените линии за първата заявена поръчка.

Победителите в „Инвеститор на годината“ ще станат ясни на 7 март на официална церемония, а кандидатствалите компании са били 50 от различни сфери на икономиката, информационните технологии, здравеопазването, изпратени от министерства, областни администрации и общини. След дискусии и оценка по обективна методика авторитетно жури допусна до финала 16 компании. Водещи критерии при определянето на победителите са обемът на инвестицията, броят на разкритите работни места, както и районът, в който се разкрива ново производство или се разширява вече съществуващо предприятие.

Освен инвестицията в инфраструктура VOSS ще наеме 1000 служители от районите на Ловеч, Плевен, Севлиево и Троян, като за всички ще бъде осигурен безплатен транспорт.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >