Доставчик на автомобилната индустрия сред топ 16 инвеститори у нас


5
мар.
2019

Германският лидер в автомобилната и машиностроителната промишленост VOSS Automotive е сред 16-те топ инвеститори в България за 2018 г. според Българската агенция за инвестиции (БАИ). Компанията е номинирана в категория „Инвестиция на зелено“ заради вложения капитал в размер на 15 млн. евро в завода в Баховица, Ловеч. Тази година се очаква да бъдат пуснати в експлоатация производствените линии за първата заявена поръчка.

Победителите в „Инвеститор на годината“ ще станат ясни на 7 март на официална церемония, а кандидатствалите компании са били 50 от различни сфери на икономиката, информационните технологии, здравеопазването, изпратени от министерства, областни администрации и общини. След дискусии и оценка по обективна методика авторитетно жури допусна до финала 16 компании. Водещи критерии при определянето на победителите са обемът на инвестицията, броят на разкритите работни места, както и районът, в който се разкрива ново производство или се разширява вече съществуващо предприятие.

Освен инвестицията в инфраструктура VOSS ще наеме 1000 служители от районите на Ловеч, Плевен, Севлиево и Троян, като за всички ще бъде осигурен безплатен транспорт.

Още по темата

Card image cap
София ограничава автомобилите в центъра?

12
дек.
2017

Мярката може да влезе в сила за дни, когато има възможност за твърде високи нива на замърсяване на въздуха

Card image cap
Volvo XC40: първи снимки на малкия шведски SUV

15
сеп.
2017

Volvo лансира нов „стартов“ SUV - XC40. Колата трябва да заложи на лайфстайла повече в сравнение с XC60 и XC90, но ще остане вярна на дизайнерската линия на „батковците“ си

Card image cap
Цялата информация за новото Volvo XC60

13
юли
2017

Volvo вече предлага ново XC60. При старта на продажбите на 15 юли 2017 година на разположение са 4 двигателя, а в края на лятото и вариант Polestar. Цялата информация!

Card image cap

В последния брой:

Архив >