Доставчик на автомобилната индустрия сред топ 16 инвеститори у нас


5
мар.
2019

Германският лидер в автомобилната и машиностроителната промишленост VOSS Automotive е сред 16-те топ инвеститори в България за 2018 г. според Българската агенция за инвестиции (БАИ). Компанията е номинирана в категория „Инвестиция на зелено“ заради вложения капитал в размер на 15 млн. евро в завода в Баховица, Ловеч. Тази година се очаква да бъдат пуснати в експлоатация производствените линии за първата заявена поръчка.

Победителите в „Инвеститор на годината“ ще станат ясни на 7 март на официална церемония, а кандидатствалите компании са били 50 от различни сфери на икономиката, информационните технологии, здравеопазването, изпратени от министерства, областни администрации и общини. След дискусии и оценка по обективна методика авторитетно жури допусна до финала 16 компании. Водещи критерии при определянето на победителите са обемът на инвестицията, броят на разкритите работни места, както и районът, в който се разкрива ново производство или се разширява вече съществуващо предприятие.

Освен инвестицията в инфраструктура VOSS ще наеме 1000 служители от районите на Ловеч, Плевен, Севлиево и Троян, като за всички ще бъде осигурен безплатен транспорт.

Още по темата

Card image cap
Разгадаха манипулативния софтуер на VW?

28
дек.
2015

Член на Chaos Computer Club смята, че е стигнал до манипулативния код на VW, довел до скандала с дизеловите мотори

Card image cap
Новият електрически Оpel атакува BMW i3

11
февр.
2016

През 2017 г. компанията от Рюселсхайм ще пусне нов електромобил. Ampera-e използва същата техника като Chevrolet Bolt EV и ще конкурира BMW i3

Card image cap
Mercedes AMG пуска Ocean 63

14
мар.
2017

За 50-тия си юбилей Mercedes AMG ще представи няколко специални модела. Първият: Mercedes AMG C 63 Cabriolet Ocean Blue Edition. Разгледахме отвътре кабриолета!

Card image cap

В последния брой:

Архив >