Доставчикът на тапицерии за BMW се оттегля от България


19
ян.
2019

Влошаващите се финансови резултати за последните две години в комбинация с липсата на работна сила и натискът за по-ниски цени от страна клиентите станаха причина южноафриканската Automotive Leather Company (ALC) да прекрати дейността си в България. В петък целият персонал на „АЛС България“, наброяващ 1400 души, е бил уведомен за решението, взето от канадските собственици на дружеството от Exco Technologies.

В публикация „Капитал“ разкрива, че за 2017 „АЛС България“ намалява приходите си с 24% до 122,7 млн. лева (за изминалата година все още няма публично оповестени финансови резултати). От изданието посочват още, че българското звено на ALC в последно време е изпълнявало поръчки преди всичко за MINI – а продажбите на този бранд са паднали с близо 3 процента за 2018. Така британската марка се оказва единствената в портфолиото на BMW, която отчита спад за м.г. Oще през есента ALC оповести, че съкращава производството си в Благоевград и го изнася в по-малко помещение. Именно в Благоевград дружеството се надяваше да се справи с недостига на кадри, но и там удари на камък, както и при другите си два обекта – в Ихтиман и Мусачево. Именно липсата на работна сила е оценена като сериозно пречка за бъдещото развитие на компанията в България.

Още по темата

Card image cap
Манипулират пробега на 2 млн. коли в Германия годишно

9
авг.
2017

ЕС притиска автомобилната индустрия за мерки срещу „превъртане” на километража

Card image cap
Ferrari-то на Фанджо продадено за огромна сума

12
дек.
2015

Някога това 290 MM Scaglietti е шофирано от Хуан Мануел Фанджо – сега колата бе продадена на търг. AUTO BILD ще ви каже, дали това е най-скъпото Ferrari на всички времена!

Card image cap

В последния брой:

Архив >