Допълнителна защита от спуквания – гуми с арамидни влакна в страниците предоставят ефективна защита от щети

Повече издръжливост и защита за тежки условия на пътя

0102
2017

Паркирането върху тротоарите в България за жалост е често срещано явление поради липсата на достатъчно паркоместа, особено в столицата. Големите дупки, които през зимата са си направо трапове, пък са характерни за цялата страна.

Преминаването през подобни препятствия винаги притеснява водачите – по ходовата част има десетки части, които се повреждат необратимо. Често обаче шофьорите забравят, че гумите поемат голяма част от удара, а условията в България са способни да ги съсипят за кратко време. Често невидимо отвън, сложната вътрешна структура на гумата е унищожена.

Острите малки камъни също така могат да повредят гумите и те да станат неизползваеми. В случай, че някоя от гумите ви се е ударила с голяма сила в нещо остро е добре веднага да посетите сервиз за гуми. Щетите по страниците на гумите ви обикновено изискват закупуване и поставяне на нова гума.

Технологията за гуми с арамидни влакна на Nokian Tyresпредлага нов вид издръжливост и защита за тежки условия на пътя. Здравите синтетични арамидни влакна, използвани в съставанастраницата на гумата я подсилват, правейки я по-устойчива на удари и нарязвания, които иначе лесно могат да я увредят и да прекъснат пътуването ви.

Добавена стойност за потребителите

Nokian Tyres разширява портфолиото си от гуми с технологията Aramid Sidewall вSUV сегмента, за да отговори на променливите тежки условия. Уникалната Арамидна технология, която предлага допълнителна защита и подобрена издръжливост, ще е налична  при още продукти от началото на 2017 г. Занапред тази технология ще се предлага за зимните гуми Nokian Hakkapeliitta LT и летните гуми Rotiiva.

„Получихме много положителни отзиви от шофьорите наSUVавтомобили и нашата иновативна технология се възприема като изключително функционална и на практика, не само на теория, което е от съществено значение за нас. Тази уникална характеристика, която предлага допълнителна издръжливост гарантира безгрижни километри шофиране на потребителите. Инцидентна щета на гумите може да доведе до високи разходи, но арамидната страница, която защитава гумата от странични удари е в състояние като цяло да предотврати щетата,“ казва ПетриНиеми, ръководител „Управление на продукти“ вNokian Tyres.

 

„Ние непрестанно развиваме продуктите си. Освен това нашата цел е да подобрим характеристиките на съществуващите ни продукти и да генерираме добавена стойност за клиентите ни и за търговците,“допълваНиеми.

 

Арамидната структура на страниците, която за първи път беше използвана в гумата с шипове NokianHakkapeliitta 8 SUV, победител в тестовете, е изключително устойчива на износване и прорези. Изключително устойчивите влакна в структурата на страниците се използват също така в авиационната и военна индустрия.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин