Допинг от Mansory за G 63 AMG: „кубче“ с 850 коня


7
февр.
2021

Mansory представи първия Gronos oще през 2013. Неговите 840 конски сили по онова време го превърнаха в най-мощната G-класа на планетата. На базата на актуалното поколение Mercedes-AMG G 63 тунинг компанията сега представи наследник на напомпаното „кубче“. И то е изключително широко, изключително мощно – и изключително ексклузивно. От Gronos 2021 ще бъдат направени само 10 екземпляра.

На пръв поглед новият Gronos изглежда далеч по-дискретно от своя жълт предшественик. Това се дължи не толкова на боята в цвят British Racing Green, колкото на фино изпипания комплект карбонови раздувки. Освен калниците и броните по-широки са станали и вратите – но по такъв начин, че промените по каросерията стават видими едва при по-внимателно вглеждане. При това от тунинг компанията умишлено са оставили някои детайли в небоядисан Forged Carbon. От материала на Формула 1 са направени капакът на двигателя, въздухозаборниците, рамките на фаровете, рейките на покрива, дръжките на вратите и дори цоклите на мигачите. Калниците изпълват 24-цолови джанти, обути в гуми с дебелина 295 мм.

Красотата е в детайлите: благодарение на раздувките дръжките на вратите сякаш са потънали.

+265 конски сили с нов турбокомпресор

Mansory залага на необузданост и под капака, където работи 4-литров V8 с две турбини. По-големите турбокомпресори, преработената електроника на двигателя, както и новата генерация с Downpipes вдигат „конете“ от 585 на 850. Въртящият момент пък е увеличен от 850 на 1000 Нм. Благодарение на тях колосът ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,5 сек, а скоростта е ограничена електронно на 250 км/ч. Целият интериор е облечен във висококачествена кожа, а отвътре са интегрирани множество карбонови елементи. А колко струва всичко това? От Mansory издават единствено при индивидуално запитване.

Светлата кожа изглежда благородно и създава прекрасен контраст с екстериорния цвят British Racing Green.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин