AUTO BILD България / Докоснахме се до обновения S-клас

Докоснахме се до обновения S-клас

След четири години Mercedes прави ъпдейт на актуалното поколение S-клас. AUTO BILD ще ви разкрие най-важното за новите асистиращи системи, както и впечатленията си от първото пътуване с освежения Benz


18
мар.
2017

Mercedes модернизира S-клас. Флагманът на компанията получава не само визуални промени, нови фарове и модифицирани брони – Daimler обръща внимание и на техниката. Най-вече по отношение на асистиращите системи Mercedes вдигна стандарта с новия Е-клас и по този начин S-клас започна да изостава. Това обаче ще се промени след въвеждането на фейслифта през есента на 2017-а. AUTO BILD имаше ексклузивната възможност да се повози в прототипа.

Идва кръгово – a S-клас вече знае за него

По отношение на асистиращите системи Mercedes с гордост съобщава, че S-клас фейслифт прави поредна стъпка напред по отношение на автономното шофиране. Зад нея се крие съществено обновяване: от фейслифта активният темпомат Distronic в автоматизиран режим е свързан с картов материал на Here – така че автомобилът знае къде има кръгови движения, пунктове за толтакси, завои и кръстовища и може автоматична да намалява. В реалността това функционира по следния начин: преди кръгово движение на таблото виждате символа на кръгово движение, така че шофьорът да разбере защо колата ще забавя темпо. След това Benz-ът намалява и водачът трябва да поеме контрола, докато колата премине през кръговото. Когато кръговото е зад вас, активният кормилен асистент отново поема управлението (под наблюдението на водача) – естествено, когато Distronic е активиран. S-клас послушно спазва ограниченията на скоростта и прецизно се придържа към лентите в рамките на участъци в ремонт. Когато няма маркировка, S-клас подканва шофьора да поеме контрола.

Продължете на следващата страница

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин