/ Добър ли е Toyota C-HR като употребяван?

Добър ли е Toyota C-HR като употребяван?

Кросоувърът Toyota C-HR притежава различен характер. Как се представя обаче като употребявана автомобил? Тествахме го!

Скосеният SUV C-HR на Toyota всъщност е съкращение от „Coupé High Rider“, което насочва към позицията на седене. Първоначално моделът трябваше да се появи като автомобил на американската дъщерна фирма Scion. Последва обаче промяна на стратегията в последната минута и накрая е пуснат модел с идентичност на Toyota.

Също както и всички предназначени за Европа модели на C-HR, нашият екземпляр е произведен в завода на японците в Турция. С първа регистрация от август 2018 г., оборудван с екстри като LED-фарове, отопление на волана и седалките, асистенти за запазван на пътната лента и за управлението, адаптивен темпомат, камера за заден ход, лак металик и свалящ се теглич, нашият екземпляр е струвал като нов 65.000 лв.

Toyota C-HR на старо: след 4,5 години струва под 46.000 лв.

След пробег от 31.004 километра и 4,5 години търговецът на Toyota от Целе, Долна Саксония, Германия иска за автомобила 45.500 лв. На външен вид притежаващият безупречна сервизна книжка екземпляр има някоя и друга драскотина по задните врати и ръба на багажника. И това е всичко. Иначе с 18-цоловите си джанти изглежда съвсем прилично.

По време на теста ни не забелязахме тропане или скърцане – окачването е здраво като в първия си ден. Отвътре модерната Toyota изпъква с блестящи черни повърхности, здрави материали и рутинирана изработка.  

Седалките са малко тесни за хора с ръст над 1,85 метра, а скосеният отзад покрив малко ограничава свободата на движение. С цел по-динамична визия дръжките на задните врати са разположени малко високо и така са труднодостъпни за децата. Багажникът е с вместимост от 377 до 1160 литра.

Техниката на хибридното задвижване е ултрасолидна

Разполагащият със 116 к.с.  1,2-литров турбобензинов агрегат нетипично за Toyota прави впечатление с дефектните си бобини на запалването и проблемите с образуване на нагар. Затова пък хибридната техника е ултрасолидна, като във версията със 122 к..с е напълно достатъчна за всекидневието.

Комбинацията от 1,8-литров  бензинов агрегат с 98 к.с. и електромотор със 72 к.с. прави задвижване, което в комбинация с безстепенната CVT-автоматична трансмисия е подходящо за спокойно пътуване. Разполагащата с капацитет от само 1,3 киловатчаса никел-метал-хидридна батерия се зарежда по време на движение. А когато се налага да се движите по-бързо? През 2020 г. Toyota пусна 2-литров агрегат със системна мощност от 184 к.с., използван също и в поколение E210 на Corolla.

ИЗВОД НА AUTO BILD

С различен външен вид и с добре функциониращо хибридно задвижване C-HR е интересен кросоувър. Малки критики имаме към недоброто консервиране и към високите цени като употребяван.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин