Добро решение ли е Fiat Tipo на старо?


29
юли
2020

TIPO Е В ОТЛИЧНА ФОРМА САМО КОГАТО Е НОВ

Ако се интересувате от употребяван Tipo, трябва внимателно да проверите предишния собственик и историята на поддръжка на автомобила. Изтормозените фирмени автомобили не са добра идея дори и след само няколко години – при тях рискът от голям брой ремонти е твърде висок. Добре поддържани автомобили от първа ръка са по-добра алтернатива, но за сметка на това са по-скъпи. Добрата защита от корозия е предимство за употребяваните модели, както и фактът, че всяко Tipo е с Eвро 6 (Eвро 6d-Temp от септември 2018 г.).

Аквариум
Корпусите на задните светлини се пълнят с вода, като биват заменяни гаранционно.

Шум при движение
Най-често причината е в неправилно монтираните уплътнения на вратите. Може да се дължи и на лошо напасване на вратата.

Петна и тракане Евтината тапицерия от твърда пластмаса на вратите приютява всевъзможни дефекти от петна от всякакъв вид, тракане и дефектни стъклоповдигачи.
Разнебитени „крака“ Накрайниците на кормилните щанги и биалетките остаряват изключително бързо. Също не е по-добро: качеството на спирачните дискове.

Извод

На Fiat Tipo определено му личи, че е създаден при силен натиск за икономия на разходите. Затова интересуващите се е по-добре да се насочат към нов автомобил с удължена гаранция. Един такъв Tipo може да се окаже добра покупка.

Още по темата