/ Добро ли е Porsche Macan като употребявано?

Добро ли е Porsche Macan като употребявано?

Първото поколение на Porsche Macan Turbo обединява динамични характеристики на спортен автомобил и качества на семеен автомобил. Как остарява благородният SUV?

Turbo при Porsche е формулата за мощност и удоволствие от шофирането в излишък. През 2014 г. производителят на спортни коли представи своя дълъг 4,70 метра SUV-красавец Macan. С втория си SUV Porsche направо уцели десетката, като Macan поставя нови мащаби при динамиката. И дори след седем години и два фейслифта, автомобилът не изглежда стар.

През юли 2015 неговият собственик се отказва от големи алуминиеви джанти – иначе обаче се спира на доста екстри. Така цената като нов на модела става 210.000 лв.!

Употребяваният Porsche Macan Turbo струва колкото нов VW Golf

С пробег от 177.355 километра този употребяван SUV на Porsche се предлага за 73.000 лв.

Оборудването му включва въздушно окачване, пакет Sport Chrono, инфотейнмънт система за 1000-ватова аудиоуредба Burmester, система от камери, кожен салон и електрически панорамен покрив.

Обстановката все още е изключително луксозна. Също така трябва да кажем в полза на Macan, че едва ли има по-убедително стареещ автомобил – макар някои драскотини по лака, няма да му дадете и половината от годините. Окачването и интериорът са се справили чудесно с досегашния пробег. Няма тракане, няма стачкуваща електроника на борда – единствено кожената тапицерия по волана е започнала леко да се люпи.

Macan – брилянтен шпагат между динамика и комфорт

На критиците, които твърдят, че това не е нищо друго, освен едно свръх-скъпо Audi Q5, спортният SUV отговаря с неочаквана динамика. Тя е парадната дисциплина на Porsche. В днешно време едва ли има конкуренти, които да владеят така добре шпагата между комфорт и динамика, както Macan Turbo.

Като се абстрахираме от сравнително високия разход на бензин А 98 Н, 3,6-литровият V6-битурбо двигател с неговите 400 к.с. все още е истинска наслада. Двойното задвижване и 7-степенната автоматична трансмисия дават възможност за екстремно динамични характеристики. Динамичният талант на модела бе достатъчен за време за обиколка на Нордшлайфе от 8 минути и 27 секунди. Macan е също така и идеален за всекидневието – предлаганото място съответства на това на комби от компактния клас. Радостен факт: вместимостта на багажника е от 500 до 1500 литра.

ИЗВОД НА AUTO BILD

Динамичното Porsche Macan Turbo си остава звезда в SUV-сегмента и като употребявано. Високото качество на изработка гарантира предвидим риск при покупка на старо. Внимавайте при привидно евтините импортирани екземпляри!

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин