Добре поддържан Mercedes C 63 AMG на изгодна цена?

2910
2020

Този топоборудван Mercedes C 63 AMG е петгодишен и сега продава на търг. Разполагащото с 476 к.с. комби би могло да излезе доста евтино!

Mercedes C 63 AMG е мощен, бърз, шумен и като T-Modell дори доста практичен в ежедневието. Топ C-класата обаче никога не е била евтина. Стабилната стойност е факт при всички поколения, което се дължи и на това, че повечето притежатели не искат да си продават колите. Освен това поддръжката на този мощен Benz не е за пестеливци – разходът е над 10 литра, текущите разходи също са големи. C 63 във версията на AMG е не просто желан автомобил, а символ на статус. Моделът е търсен на пазара за употребявани коли, като освен това е скъп. Екземплярите от серия W 205 започват от 80 000 лв. Сега обаче клиентите получават възможност да се сдобият с този петгодишен Mercedes C 63 AMG доста изгодно. В Ebay към момента се продава комби вариант от актуалното поколение. До преди три дни най-високото предложение бе 52 000 лв.

Очакванията са, че до края на търга цената ще се повиши, но е възможно да остане под пазарната. Ако накрая комбито на AMG не струва под 60 000 лв., значи може да се говори за изгодна цена. Все пак да не забравяме, че регистрираният през ноември 2015 г. C 63 има солиден пробег – 205 000 километра, или 40 000 км годишно. Това вероятно би охладило еуфорията на много потенциални клиенти. Автомобилът разполага с безупречна сервизна история и според информация на продавача е в „превъзходно“ състояние. Белият C 63 е оборудван с черни елементи на дизайна (Night Paket) и 18-цолови джанти, като изглежда доста добре поддържан. Разполагащият с 476 к.с. V8-битурбо агрегат ускорява тежащия 1,8 тона спортен комби-автомобил за 4,2 секунди до темпо 100 км/ч, а максималната скорост е електронно ограничена на 250 км/ч. Трансмисията е 7-степенна AMG-Speedshift, задвижването – задно, а максималният въртящ момент – 650 Нм. В интериора има отопляеми седалки с кожена тапицерия аудиосистема Burmester и система Comand. Плащането е в брой при вземане на автомобила.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин