/ Динамичната и луксозна KIA беше обновена

Динамичната и луксозна KIA беше обновена

Днес KIA представи усъвършенствания Stinger. Динамичният спортен фастбек е получил редица промени, за да подчертае своя gran turismo характер.

В допълнение към освежения дизайн, представен по-рано този месец, рестилизираният KIA Stinger е оборудван с най-актуалните системи за асистенция и безопасност, както и с подобрена компановка на интериора за по-добър комфорт и повече пространство. За Северна Америка усъвършенстваният модел се предлага също и с новия 2,5-литров турбобензинов двигател Smartstream. Новият KIA Stinger ще започне да се предлага в Корея през третото тримесечие на  2020 г., а продажбите на глобалните пазари ще стартират по-късно тази година.

Усъвършенстваният Stinger предлага гама от три преработени мощни бензинови двигателя с турбо. съответстващи на репутацията на модела като най-динамичен в гамата на KIA. Всеки двигател предлага страхотно ускорение и пъргави реакции при подаване на газ, предлагайки едновременно рафинираното усещане на гранд турер за дълги пътувания.

Новият двигател бе добавен в гамата от задвижващи агрегати на Stinger специално за клиентите в Северна Америка. Бензиновият агрегат с турбопълнене 2.5 T-GDi Smartstream се позиционира между двата съществуващи бензинови мотора и има мощност от 304 к.с. при 5800 об/мин. Максималният въртящ момент на новия четирицилиндров агрегат от 422 Нм е наличен в диапазона от 1650 до 4000 об/мин, което осигурява възможност на водача да ускорява бързо и да поддържа скорост при всякакви ситуации.

Най-мощният двигател в гамата на Stinger, оборудваният с два турбокомпресора (twin-turbo) 3.3-литров T-GDi V6 от двигателното семейство на KIA “Lambda” остава почти непроменен и е оборудван с нова електронна система за променливо газоразпределение на изпускателните клапани. Към това е добавена изпускателна система с клапи за по-ярко изразен и дълбок звук в режим Sport, или затваря за по-тих и дискретен звук в режими Eco и Comfort. Освен подобряване качеството на звуковата картина, промененият контур на изпускателния поток помага за увеличаване на максималната мощност на двигателя с 3 к.с. (до 373 к.с. при 6000 об/мин). Въртящият момент от 510 Нм е достъпен в диапазона от 1300 до 4500 об/мин, осигурявайки на Stinger безкомпромисна динамика във всякакви ситуации.

Централен елемент в променения салон на Stinger е усъвършенстваната инфоразвлекателна система със сензорен екран, осигуряваща нови функционалности, съобразени с променящите се очаквания на клиентите за технологии в автомобила. В зависимост от пазара и спецификациите, рестилизираният Stinger сега се предлага опционално с нов 10,25-инчов сензорен екран. Връзката чрез Bluetooth позволява на потребителите да свързват до две мобилни устройства едновременно – едно за hands-free телефониране и мултимедия, а другата само за мултимедия. Авангардният разделен екран (split-screen display) позволява на потребителите да контролират различни автомобилни функции по едно и също време, индивидуализирайки екрана със серия от различни възможности. 10.25-инчовата система предлага стандартно Apple CarPlay и Android Auto, с технология за гласов контрол на много от функциите на автомобила, като отопление и вентилация, аудио и навигация.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин