Цената на дизела в Германия падна до 98 цента

Водачите на дизелови автомобили (поне в Германия) трябва да почерпят: според актуалната статистика на ADAC цената на дизела по бензиностанциите в Северна Германия масово се e понижила до 98 цента (1,92 лева)!


7
дек.
2015

Германската информационна агенция DPA съобщава, че в района на „голям“ Хамбург, Берлин, Бремен, Кил и други области на Германия цената на дизеловото гориво се е понижила под 1 евро (~1,958 лева) за литър. Данните са потвърдени и от отдела за прозрачност на цените на горивата при  Федералната картелна служба (Markttransparenzstelle für Kraftstoffe – Bundeskartellamt) – да, и такъв си имат германците. И цените са такива въпреки факта, че в Германия акцизите върху горивата са значително по-високи, а в цената на всеки литър гориво е включен и данък „Пътища“ – поради което в Германия няма нито винетки, нито такси за ползване на пътищата. За заплатите и стандарта на живот хич да не говорим.

Засега положението в България е sans changement (ако си спомняте емисиите по радиото за нивото на река Дунав). Ако не си спомняте – това означава „без промяна“. Вероятно защото си нямаме подобна Картелна служба. И затова си имаме картели. Другата конспиративна теория е, че там се е появил техният Марешки?

Още по темата

Card image cap
Идва SUV-ът на Lada

24
авг.
2016

Точно за 50-ия юбилей на марката Lada ще представи въодушевяващ прототип на SUV, наречен xCode. AUTO BILD ви представя първите снимки и информация!

Card image cap
Щурата радост от шофирането – Fiat Abarth 595

23
юни
2016

След фейслифта на нормалния Fiat 500 версията Abarth също може да се похвали с нова визия. Първи впечатления от Abarth 595 Competizione със 180 к.с.!

Card image cap

В последния брой:

Архив >