/ Дизелова Toyota Avensis T27 на 200 000 км: добра покупка?

Дизелова Toyota Avensis T27 на 200 000 км: добра покупка?

Комбито Toyota Avensis от серията T27, произвеждано в периода 2008-2018 г., е удобен за цялото семейство автомобил. То предлага достатъчно пространство в купето и стои съвсем прилично на пътя. Багажникът е голям, а дизелът блести със своя нисък разход.

Когато моделът беше по-актуален, TÜV го хвалеше постоянно – и действително Avensis се превърна в идеалния партньор за всеки, който не искаше да изпитва стрес с ежедневния си автомобил. Освен споменатите положителни качества и репутацията си на издръжлива Toyota, предлаганият в момента в eBay представител на модела разполага и с безупречно попълнена сервизна книжка. Цената му според обявата е 7250 евро (ок. 14 500 лева).

Тази Toyota Avensis изглежда много добре поддържана – има съвсем дребни следи от употреба.

Aвтомобилът, който си търси нов собственик, практически вече е описан като много поддържан още в първите редове на офертата. Toyota-та е изминала 198 000 километра, но на снимките те не й личат. Боята лъщи и почти не личат следи от износване – а щетите по каросерията са почти незабележими (единствено драскотина по задната броня над теглича).

В допълнение към oтличната сервизна книжка продавачът пише още, че това бил „автомобил за дълги преходи“, който е изминавал над 80 километра всеки ден до август 2022 г. Нищо не издавало, че предстоят ремонти, а за всички направени ремонти по автомобила били налични фактури.

Автомобилът явно е бил обгрижван внимателно.

Какво трябва да знаем за Toyota Avensis T27?

По отношение на качеството при Toyota Avensis от серията T27 няма за какво да се притеснявате – стига автомобилът да е бил поддържан добре, а по всичко личи, че въпросният екземпляр е. Разбира се, дори с оглед на всички документи и почти идеалния външен вид на снимките, необходимостта от тест драйв не отпада – но това важи за всеки употребяван автомобил. Задължително трябва да проверите светлините – тъй като те са единственото слабо място на модела.

OЩЕ ОБЯВИ ЗА ПРОДАЖБА НА ТОYOTA AVENSIS T27

Малко притеснително е наличието на теглич: струва си да подпитате собственика дали е дърпал леко ремарке или тежка каравана. По време на пробното шофиране трябва внимателно да следите дали автоматичната трансмисия превключва нормално – защото нейните ремонти биха натоварили сериозно бюджета ви.

Обявената цена е 7250 евро (ок. 14 500 лева). Ако колата наистина е в добро състояние, инвестицията си струва.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин