Дизайнът на новото MINI Clubman – стилен (under)statement

0912
2015

През 2007 година MINI написа нова глава в историята на марката и разшири гамата от продукти с една иновативна и индивидуална автомобилна концепция: MINI Clubman. Интерпретацията на MINI на „Shooting Brake“, спортен автомобил, който комбинира излъчването на купе с вертикална задна част и поради това осигурява по-висока функционалност, впечатли всички още от самото начало. През 2015 година MINI продължава историята на успеха на Clubman и буквално я пренася в ново измерение. Уверено, елегантно и осезаемо по-зряло, третото поколение е със значително увеличени размери и навлиза в нов за MINI автомобилен клас.

Външният дизайн – едновременно зрял и в духа на времето.

С увеличената си с близо 32 см дължина и по-голямата с около 12 см широчина (спрямо предходния модел) новото MINI Clubman отговаря на изискванията за повече пространство на младата градска мобилност.

Отзад новото MINI Clubman изглежда широко и спортно. Стъпаловидната, разширяваща се надолу каросерия придава на автомобила много стабилна стойка и мускулеста ориентация към колелата. Това излъчване се подчертава допълнително от хоризонтално разположените задни светлини.

Двете характерни Splitdoors отзад превръщат новото MINI Clubman в автомобил с 6 врати. Особено в тесни паркоместа те според нуждите осигуряват по-голям или по-малък отвор за товарене, без да се налага отварянето на голям, изискващ пространство заден капак.

Вътрешният дизайн – класически и все пак funky.

Освен екстериора значително е увеличено и пространството в интериора на новото MINI Clubman. В него може да се насладите на новите размери благодарение на разточителния простор и ясните повърхности. Тук новото MINI Clubman демонстрира едно ново ниво на ексклузивност и стил.

Дизайнът на цветовете и материалите – никой детайл не е прекалено маловажен.

Дизайнът на цветовете и материалите на новото MINI Clubman пренася самоуверената индивидуалност на MINI в нов автомобилен клас. Със стил, любов към детайла и големи възможности за индивидуализация то поставя непознати досега акценти.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин