Дизайнер на Seat преминава в редиците на Renault


28
юли
2020

Groupe Renault обявява, че Алехандро Месонеро-Романос се присъединява към компанията от 1 октомври 2020. Той ще докладва на Лоранс ван ден Акер, старши вицепрезидент Корпоративен дизайн и член на Изпълнителния комитет на Groupe Renault.

Алехандро Месонеро-Романос (52) е дизайн директор на SEAT от 2011 г., където отговаря за моделите Ateca, Arona и Tarracо и др. Също така проектира петото поколение Ibiza, най-новите версии на гамата Leon и CUPRA Formentor и el-Born. Алехандро Месонеро-Романос получи наградата Eurostars в категория Дизайн през 2018 г. за работата си по цялостното обновяване на гамата на SEAT.

Преди да се присъедини към Seat, Алехандро Месонеро-Романос работи в Renault, където ръководи няколко дизайнерски проекта и отдела за усъвършенстван дизайн от 2007 до 2009 г. През 2009 г. е назначен за директор по дизайна на Renault Samsung Motors в Южна Корея.

Преди това, от 1994 до 2001 г., Алехандро Месонеро-Романос взима участие в екстериорния дизайн на няколко проекта за марките SEAT, Volkswagen, Audi и Lamborghini във VW Design Center Europe (Volkswagen Group).

Роден в Мадрид, Алехандро Месонеро-Романос завършва индустриален дизайн в Elisava School of Design в Барселона и притежава магистърска степен по автомобилен дизайн от Лондонския кралски колеж по изкуствата.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >