Дизайнерът на Kia създаде Ferrari F40 от бъдещето

0412
2021

Ferrari F40 е автомобилна икона. Сега дизайнерът на Kia Марсел Себестиен публикува неофициална рисунка на F40 от новото време!

Какво правят автомобилните дизайнери в свободното си време? Рисуват коли! Поне в случая с Марсел Себестиен, на длъжност Senior Exterior Designer на Kia. Себестиен, който е участвал и в създаването на дизайна на Kia Stinger, публикува в профила си в Instagram скеч на футуристична версия на Ferrari F40. Естествено неофициално.  

Ferrari F40 е автомобилна легенда. То се появява през 1987 г. като последния модел под режисурата на основателя на фирмата Енцо Ферари и се превръща в пазарен успех. Вместо първоначално 450 планирани екземпляра, между 1987 и 1992 г. от завода в Маранело излизат 1315 броя F40. Единичната цена по онова време е 444 000 германски марки, а днес поддържаните екземпляри струват между 3 и 5 милиона лева. Характерни за разполагащото с 478 к.с. F40 са прибиращите се фарове и огромното, неподвижно задно крило – дизайнът е дело на Pininfarina.

Черно, вместо класическото червено на Ferrari

Сега Мерсел Себестиен е направил в свободното си време скица на модела – при това доста успешна. Дизайнерът е заменил класическия за Ferrari червен цвят „Rosso Corsa” с черен лак. Рисунката показва F40 от новото време отзад странично, така че символът на марката – голямото крило – се вижда добре. Малък детайл: вместо четирите вертикални вентилационни отвора рисунката на Себестиен на F40 има само по три от всяка страна. Много по-интересна е преминаващата светлинна ивица, заменяща четирите кръгли задни светлини на оригинала.

Страничните вентилационни отвори – също както и колелата – са доста внушителни. Дизайнът на джантите се ориентира по този на оригиналните 17-цолови джанти Speedline, при което те изглеждат сякаш са откъснати от гумите. За съжаление няма рисунка на предницата , така че оставяме на фантазия на хората, дали F40 от 21-ви век има прибиращи се фарове. Все пак става дума за неофициална рисунка, направена от Себастиен за удоволствие. Ако от Ferrari решат след току-що представената Daytona SP3 в рамките на серията Icona да направят нова версия на F40, то поне разполагат с вдъхновение за дизайна.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин