Дизайнерът на Aston Martin отива в Dacia


25
юни
2021

Майлс Нюрнбергер ще се присъедини към бизнес звено DACIA & LADA като дизайн директор на DACIA от 1 септември 2021. Той се присъединява към управителния съвет под ръководството на Дени Ле Вот, главен изпълнителен директор DACIA и LADA. Майлс ще отговаря пред Лоранс ван ден Акер, изпълнителен вицепрезидент Корпоративен дизайн и член на управителния съвет на Renault Group.

Дени Ле Вот заяви във връзка с назначението, “Вълнуваме се да присъединим Майлс към екипа си, тъй като дизайнът е важна част от стратегията на DACIA.  С новата Dacia Sandero демонстрирахме, че можем да бъдем атрактивни, докато в същото време се фокусираме над значимото.

Щастливи сме да приветстваме Майлс Нюрнбергер в екипа си в такова вълнуващо време за марката DACIA. Майлс е известен дизайнер, който е вдъхновил много хора с работата си в Aston Martin. Неговите опит и страст в създаването на силен бранд чрез дизайн ще бъдат голямо предимство за DACIA и ще помогнат да подготвим DACIA за бъдещето.”,отбеляза Лоранс ван ден Акер.

***

Майлс Нюрнбергер се присъединява към ASTON MARTIN LAGONDA през 2008, където отговаря за екстериорния дизайн като мениджър дизайн, а след това като творчески директор, преди да бъде назначен за дизайн директор на марката от 2018. Той отговаря за дизайна на DBX – първият SUV модел на маркатаи проекта Valkyrie, както и за релансирането на електрическия бранд Lagonda, включително седана Vision и концептуалните SUV модели.

Преди да се присъедини към Aston Martin Lagonda, Майлс Нюрнбергер е част от екипа по екстериорен дизайн на Citroën. Първите му стъпки в света на автомобилния дизайн са в LINCOLN, компания на Ford Motor.

Роден през 1976, в семейство, където изкуството, дизайна и автомобилите са на почит, Майлс завършва автомобилен дизайн в Coventry University през 1998. През 2009 е отличен с наградата Concorso d’eleganza Villa d’Este за концептуалния модел One-77.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин