Дигитално табло за новия Defender


15
февр.
2019

Land Rover работи активно върху разработката на следващото поколение Defender. Днес в Twitter-акаунт , който междувременно беше изтрит, „изтече“ снимка на интериора на бъдещия модел. „Британецът“ ще получи дигитално арматурно табло и мултифункционален волан с тъчповърхности. Meталните планки на волана създават усещане за „корав“ модел, какъвто е призван да бъде Defender. Land Rover ще заложи на стандартен селектор на автоматика, а не на въртящ се, както е при Range Rover.

И при новата генерация на модела основните дизайнерски линии ще бъдат запазени. Според информация на близки до производителя източници графиката на фаровете ще се доближи до актуалните модели на Land Rover. Вероятно размерите на модела ще бъдат леко увеличени – като версията с 3 врати ще бъде с дължина около 4 м, а тази с 5 няма да надхвърля 5 метра. За момента не е ясно дали ще има други варианти на каросерията като например пикап.

Електрическо задвижване?

AUTO BILD не очаква нито носеща рама, нито цели мостове, а самоносеща каросерия с независимо окачване. Вероятно базата ще бъде близка до тази при Discovery. Британците на първо време няма да се отказват от конвенционалнтие двигатели с вътрешно горене. Очакваме 4- и 6-цилиндрови машини, изключено е да има „осмаци“ като при юбилейната модификация за 70-ата годишнина на модела. За сметка на това платформата ще бъде готова за всякакъв тип „електрификация“ – „мек“ хибрид, Plug-in хибрид или дори „чист“ електромобил. Естествено, офроуд качествата ще бъдат запазени.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >