Дигиталните странични огледала


24
сеп.
2018

През 2019 г. ще стартира серийното производство на системата външни огледала „Mirror Camera“ („Огледална камера“), разработена от Bosch и Mekra Lang. Тя замества двете големи огледала от външната страна на кабината с видео сензори. По този начин въздушното съпротивление и разходът на гориво се намаляват с до 2%. Изображенията от камерите се показват в реално време на монитори с висока разделителна способност в кабината на водача. Системата настройва перспективата на монитора според ситуацията: панорамен изглед на магистралата, голям зрителен ъгъл в градския трафик и висок контраст при нощно шофиране. Благодарение на камерната система Bosch EasyFit камионите могат да бъдат оборудвани с дигитални странични огледала. Тази система се базира на четири ултра-широкоъгълни камери, които показват 360 градусовата панорама около автомобила.

Още по темата

Card image cap
М3 Е36 на 46 хил. км на цената на нова „тройка“

10
авг.
2017

И отвън, и отвътре колата изглежда като току-що излязла от шоурума

Card image cap
14% продадените Toyota в България – хибридни!

28
сеп.
2016

Toyota Balkans реализира 25% увеличение на продажбите си за първите 8 месеца на 2016. Компанията е реализирала 224 хибридни автомобила с марката Toyota от януари до август включително, което представлява 13,9% от общите продажби на компанията

Card image cap
Ferrari-то на Фанджо продадено за огромна сума

12
дек.
2015

Някога това 290 MM Scaglietti е шофирано от Хуан Мануел Фанджо – сега колата бе продадена на търг. AUTO BILD ще ви каже, дали това е най-скъпото Ferrari на всички времена!

Card image cap

В последния брой:

Архив >