Дигитална гласова асистентка за допълнителен монтаж

1503
2018

Вече можете да си поръчате „навигатор“ директно с колата от завода. Те могат да носят името Alexa или Google Assistant и са гласови асистенти, каквито добре познаваме. Ако нямате възможност да си купите нова кола обаче, има и друг вариант – да оборудвате старата с подобен помощник. Компанията German Autolabs със седалище в Берлин е разработила устройство, което може да бъде монтирано във всяка кола. Неговото име е Крис – но не съкратено от Кристиан, тъй като става въпрос за дигитална жена. Уредът се закрепва с вакуум стойка на предното стъкло, подобно на навигационна система, а електрозахранването се осигурява от 12-волтовата букса (има и батерия, издържаща един час). Смартфонът действа като източник на функционалностите, които Крис поддържа. Посредством мобилно приложение и Bluetooth или УКВ системата се свързва с радиото на колата. Управлението се осъществява посредством гласови команди или жестове, Крис реагира например на махвания с ръка.

Без значение дали става въпрос за Spotify, Apple Music, WhatsApp, Facebook Messenger или E-Mail, асистентката след команда пуска любимата ви песен от смартфона, чете съобщения или съдейства при навигацията. Крис предупреждава и за задръствания и търси алтернативни маршрути. Нейният изкуствен интелект се „учи“ от навиците на потребителя и прави автоматично предложения: в понеделник сутрин например препоръчва маршрут към офиса, а вечер – посещение във фитнеса. От лятото устройството ще бъде предлагано на цена от 600 лева.

Трафик информация Благодарение на ъпдейти в реално време Крис намира най-добрия маршрут.

Навигация Гласово задаване на целта, карти от цял свят, Offline-режим

Съобщения Съобщенията могат да се четат „на глас“, да бъдат диктувани и изпращани

Телефониране Устройство „свободни ръце“, опростено „прелистване“ на телефонния указател

 

 

ИЗВОД

Благодарение на интелигентна техника Крис предлага мощна инфотейнмънт система за всеки автомобил и се грижи погледът ви да се задържи изцяло върху случващото се на пътя.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин