Дефектни гарнитури на цилиндровата глава при Focus RS

Много Focus RS освен гориво изгарят и антифриз – заради проблемна гарнитура на цилиндровата глава. Сега дефектните автомобили ще бъдат ремонтирани безплатно


2
февр.
2018

От месеци много притежатели на актуалното поколение Ford Focus RS (Мk III, от март 2016) се оплакват заради проблеми с гарнитурата на цилиндровата глава. Култовият компактен „спортист“ освен гориво изгаря и охладителна течност. За това свидетелстват постовете на собственици на модела в интернет форуми – при някои от автомобилите е сменен дори трети двигател! Пострадалите клиенти споделят винаги едни и същи симптоми. В началото изчезва съвсем малко антифриз, по-късно разходът на охладителна течност се повишава значително. Следват проблеми със стартирането на двигателя и бели облаци от ауспуха. Тоталната щета на мотора е само въпрос на време.

Брутално: Focus RS изстисква 350 „коня“ от 2,3-литров мотор с 4 цилиндъра

След запитване на AUTO BILD от Ford потвърдиха наличието на дефектни гарнитури за цилиндровата глава – проблемът в „грешка при материала“. По данни на компанията общият брой на засегнатите автомобили е 2900. Всички те ще бъдат ремонтирани безплатно в рамките на т.нар. „Customer Satisfaction Program“. Клиенти, които вече са се обърнали към своя дилър на Ford, са получили помощ от сервизните специалисти.

Още по темата

Card image cap
Saab обяви четири нови модела

18
дек.
2015

Фирмата-майка на Saab NEVS обяви завръщането на култовата марка. С един обновен и четири нови модела производителят ще привлича клиенти от 2018 г.

Card image cap
Сензор на Continental прави дизеловите двигатели по-чисти

16
февр.
2016

Водачите вече ще знаят със сигурност дали автомобила им спазва задължителните нива на емисии

Card image cap

В последния брой:

Архив >