Дефектни гарнитури на цилиндровата глава при Focus RS

Много Focus RS освен гориво изгарят и антифриз – заради проблемна гарнитура на цилиндровата глава. Сега дефектните автомобили ще бъдат ремонтирани безплатно


2
февр.
2018

От месеци много притежатели на актуалното поколение Ford Focus RS (Мk III, от март 2016) се оплакват заради проблеми с гарнитурата на цилиндровата глава. Култовият компактен „спортист“ освен гориво изгаря и охладителна течност. За това свидетелстват постовете на собственици на модела в интернет форуми – при някои от автомобилите е сменен дори трети двигател! Пострадалите клиенти споделят винаги едни и същи симптоми. В началото изчезва съвсем малко антифриз, по-късно разходът на охладителна течност се повишава значително. Следват проблеми със стартирането на двигателя и бели облаци от ауспуха. Тоталната щета на мотора е само въпрос на време.

Брутално: Focus RS изстисква 350 „коня“ от 2,3-литров мотор с 4 цилиндъра

След запитване на AUTO BILD от Ford потвърдиха наличието на дефектни гарнитури за цилиндровата глава – проблемът в „грешка при материала“. По данни на компанията общият брой на засегнатите автомобили е 2900. Всички те ще бъдат ремонтирани безплатно в рамките на т.нар. „Customer Satisfaction Program“. Клиенти, които вече са се обърнали към своя дилър на Ford, са получили помощ от сервизните специалисти.

Още по темата

Card image cap

В последния брой:

Архив >