Дефектни гарнитури на цилиндровата глава при Focus RS

Много Focus RS освен гориво изгарят и антифриз – заради проблемна гарнитура на цилиндровата глава. Сега дефектните автомобили ще бъдат ремонтирани безплатно


2
февр.
2018

От месеци много притежатели на актуалното поколение Ford Focus RS (Мk III, от март 2016) се оплакват заради проблеми с гарнитурата на цилиндровата глава. Култовият компактен „спортист“ освен гориво изгаря и охладителна течност. За това свидетелстват постовете на собственици на модела в интернет форуми – при някои от автомобилите е сменен дори трети двигател! Пострадалите клиенти споделят винаги едни и същи симптоми. В началото изчезва съвсем малко антифриз, по-късно разходът на охладителна течност се повишава значително. Следват проблеми със стартирането на двигателя и бели облаци от ауспуха. Тоталната щета на мотора е само въпрос на време.

Брутално: Focus RS изстисква 350 „коня“ от 2,3-литров мотор с 4 цилиндъра

След запитване на AUTO BILD от Ford потвърдиха наличието на дефектни гарнитури за цилиндровата глава – проблемът в „грешка при материала“. По данни на компанията общият брой на засегнатите автомобили е 2900. Всички те ще бъдат ремонтирани безплатно в рамките на т.нар. „Customer Satisfaction Program“. Клиенти, които вече са се обърнали към своя дилър на Ford, са получили помощ от сервизните специалисти.

Още по темата

Card image cap
Второ място за Hyundai Santa Fe T1 в генералното класиране на Баха 500

29
апр.
2017

Иванчев/Николов заемат и втора позиция при джиповете

Card image cap
GTC4Lusso: Ferrari-то за всеки ден

11
февр.
2016

В Женева Ferrari ще покаже наследника FF. GTC4Lusso ще запази атмосферния V12-мотор и двойното задвижване. Новост са завиващите задни колела!

Card image cap
Jaguar освежи най-хищната си котка

10
ян.
2017

F-Тype получава променен външен вид и модерни технологии

Card image cap

В последния брой:

Архив >