Дебют като Holden: Astra атакува Австралия и Нова Зеландия


18
окт.
2016

Astra се готви за щурм на пазарите в Австралия и Нова Зеландия по-късно през тази година, когато моделът ще започне да се предлага в другия край на земното кълбо с емблемата на Holden. Astra е най-новият модел в гамата на Holden, конструиран в Международния център за технологично развитие ITDC в Рюселсхайм, който бива представен пред клиентите на Holden през последните две години, следвайки успехите на Insignia VXR, Cascada и Astra VXR.

Opel Astra печели непрестанно почитатели и клиенти в Европа от момента на своята пазарна премиера през миналата година. До този момент бестселърът от Рюселсхайм в компактния клас се радва на над 275 000 поръчки в Европа, наред с престижната награда европейска “Кола на годината 2016”, с която бе увенчан в навечерието на международния автомобилен салон в Женева през 2016 година.

В отговор на привързаността на клиентите в Австралия към динамиката, два леки бензинови двигателя с принудително пълнене с турбокомпресор ще бъдат на разположение за новия модел още в момента, в който Holden Astra oтбележи своята официална премиера през месец декември. Първият Holden Astra, който слезе от поточната линия в завода в Гливице, Полша, беше оборудван с модерния и икономичен 1.4-литров бензинов турбодвигател с максимална мощност 110 кВт/150 к.с. Клиентите, които предпочитат по-динамичен стил на шофиране ще имат на разположение и възможността за поръчка на по-мощния 1,6-литров Direct Injection Turbo двигател, развиващ 147 кВт/200 к.с. и максимален въртящ момент в размер на 300 Нм. И двата двигателя могат да бъдат съчетани или с 6-степенна автоматична или с 6-степенна механична трансмисия.

 

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин