Двойно по-бърз: взеха колата и на германец в Австрия

1504
2024

Германец се движел в Австрия със 161 км/ч, а разрешената скорост била 80 км/ч. BMW-то му било конфискувано

Ако се движите с превишена скорост в Австрия, автомобилът ви може да бъде отнет. Промените в закона са в сила от 1-ви март тази година. На един германец това наистина му се е случило. 28-годишният мъж бил хванат с превишена скорост в края на миналата седмица. Служители на магистралната полиция контролирали скоростта на движение, когато германецът се движел със 161 км/ч въпреки ограничението от 80 км/ч в посока Куфщайн. На любителя на високите скорости му била отнета шофьорската книжка, а също и автомобила BMW.

Изведнъж 28-годишният мъж се оказал без автомобил на пътя и трябвало да се погрижи за това, как ще се прибере. „Полицията не е такси“, мотивирали отказа си да го закарат донякъде служителите на реда.

В Австрия има нетърпимост към неспазващите ограниченията на скоростта – ако се движите с 30 км/ч над разрешеното, ви грози глоба от 300 лв., а при повторно деяние – дори до 10 000 лв.

Освен това при превишаване на разрешената скорост от над 70 км/ч извън населените места автомобилът може да бъде конфискуван и продаден на търг.

Добрата новина за германския нарушител: след проверка се оказало, че скоростта не е превишена с 90 км/ч и това е негово първо деяние. Затова автомобилът е временно конфискуван и може да бъде получен обратно от нарушителя.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин