Двойно отличиеза Ford в надпреварата за Международен ван на годината

2111
2019

Ford празнува истинско превземане на наградите за лекотоварни автомобили, след като  хибридът Ford Transit Custom е обявен за Международен ван на годината (IVOTY) 2020, а Ford Ranger е удостоен с Международната награда за пикап (IPUA) 2020.

Ford е първият производител, който взима награди IVOTY и IPUA в една и съща година на два пъти, като за първи път постига подвига през 2013 година.

Новите модели Transit Custom Plug-In Hybrid и Transit Custom EcoBlue Hybrid бяха колективно оценени за победители в престижната годишна награда IVOTY от жури от 25 специализирани журналисти от 25 страни от цяла Европа, на специална церемония в Лион, Франция.

Журито похвали гамата от електрифицирани решения за задвижване на двигателя, предлагани от Ford Hybrid и гамата на ван Transit Custom – предназначени да помогнат за намаляване на разходите на гориво на операторите, да позволят влизане във увеличаващите се зони с ниски емисии и предлагат практични решения за бизнеса, който се опитва да намали емисии и да отговари на целите за по-чист въздух.

Transit Custom Plug-In Hybrid и Transit Custom EcoBlue Hybrid 1-тонни ванове и Transit EcoBlue Hybrid 2-тонен ван, който спечелиха позицията за подгласник на тазгодишната церемония, са три от 14 електрифицирани автомобила, които Ford представя в Европа преди края на 2020 г. Сега Ford печели титлата IVOTY общо шест пъти.

Ford Ranger – най-продаваният пикап  в Европа* – впечатли 18-те съдии с по-мощния си и 2-литров дизелов двигател EcoBlue и модерни технологии за подпомагане на водача, за да вземе отличието на IPUA.

„Нашите нови Transit Custom Plug-In Hybrid и EcoBlue Hybrid модели са правилните превозни средства в точното време – помагаме на нашите клиенти да намалят разходите и емисиите и да посрещнaт предизвикателствата на работата в днешната бизнес среда, без да жертваме практичността или полезния товар. И новият ни Ranger вдига летвата за усъвършенстване, технология и производителността в пикап сегмента “, казва Ханс Шеп, генерален мениджър, лекотоварни превозни средства, Ford of Europe.

Комбинирайки способността за шофиране с нулеви емисии и спокойствието за неограничен пробег, Transit Custom Plug-In Hybrid може да се зарежда с електричество от мрежата за чисто електрически обхват на шофиране с NEDC до 56 км. ** Предните колела на автомобила се задвижват от електрически мотор с мощност 92,9 кВт, захранван от 13.6 кВтч литиево-йонна батерия. Многократно награждаваният 1.0-литров бензинов двигател EcoBoost на Ford, действа като разширител на обхвата за общ обхват на шофиране над 500 км.

Хибридната версия на Transit Custom е с мек хибрид в комбинация с EcoBlue двигател, като използва специален стартер/генератор вместо стандартния алтернатор, което позволява възстановяване и съхранение на енергия по време на забавянето на автомобила и зареждане на 48-волтова литиево-йонна батерия с въздушно охлаждане. Натрупаната енергия се използва за подпомагане на въртящия момент на двигателя и е оптимизирана, за да осигури до 8 на сто подобряване на горивната ефективност за допълнително подобрения 2,0-литров дизелов двигател EcoBlue на Ford.

Новият Ford Ranger се предлага в стилове на купето с единична кабина, удължена кабина и двойна кабина и разполага със стандартно задвижване на четирите колела и подобрена версия на 2,0-литров двигател EcoBlue на Ford, предлагащ до 9% подобрение на горивната ефективност в комбинация с нова 10-степенна автоматична трансмисия. Технологиите за шофиране включват стандартна система за предотвратяване на сблъсъка с разпознаване на пешеходци и нови инструменти, включително наличната бордова модемна технология FordPass Connect, повишаваща удобството и производителността.

Линията на Ranger включва новия Ranger Raptor – най-високо проходимата версия досега. Задвижван от битурбо 2-литров EcoBlue двигател с мощност от 213 к.с., Ranger Raptor се отличава с изключителна стилистика и се поддържа от уникално шаси на Ford Performance, оптимизирано за високоскоростно шофиране извън пътя и възможност за преминаване навсякъде.

„Поздравления за Ford и двойния им успех при спечелването на Международен ван на годината 2020 и Международна награда за пикап 2020 в една и съща година. Голямо постижение и заслужено. С ясен акцент върху хибридизацията, инженерите на Ford са разработили устойчив задвижващ механизъм, който е тук и сега в полза на всички ползватели. И Transit Custom Plug-In Hybrid и Transit Custom EcoBlue Hybrid се управляват и се представят изключително добре! “, Каза Jarlath Sweeney, председател на международното жури на ван на годината.

 „Най-продаваният в Европа 1-тонен пикап беше признат от журито като техен избор номер 1, когато стана дума за гласуване за титлата до 2020 г.“, каза Sweeney. „Това е вторият случай, когато  Ranger получaва това признание, след като преди това спечели през 2013 г. и от този момент започна дългият и успешен път на това поколение на модела.“

Ford е №1 марка в Европа за лекотоварни автомобили. Продажбите за тази година до октомври на Transit Custom, достигнаха 114 000, което е с 2,6% повече в сравнение с предходната година. Ranger е пикап №1 в Европа с продажби от 43 300 за същия период.*

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин