Двойно задвижване за върховия дизелов Sharan

1609
2016

Фейслифтът на VW Sharan идва с нови двигатели, леко променена визия и актуализация на техниката. Най-мощният дизелов мотор вече е със серийно двойно задвижване

VW вече предлага обявената комбинация двигател/трансмисия за Sharan: най-мощният 2-литров TDI с със 184 к.с. ще се оборудва с двойно задвижване и серийна 7-степенна DSG. Базовата му цена е 44 000 евро. Най-мощният вариант е специално разработен за теглене на ремарке с тегло до 2 400 килограма. За ездачите, които по време на пътуване искат да наблюдават своя кон в ремаркето, се предлага опцията Cam-Connect: камера подава изображения от ремаркето към дисплея в автомобила. Тази функция се предлага и за задната седалка, така родителите могат да следят децата си по време на пътуване.

Базовите цени са леко повишени

Цените на модернизирания VW Sharan  стартират от 32 375 евро за бензиновия вариант със 150 к.с. и са приблизително на нивото на предшественика. Най-изгодния дизел (115 к.с.) струва 33 875 евро. Визуалните промени отвън са малки, новият модел може да бъде разпознат единствено по LED задните светлини, двата нови цвята на каросерията и новите 16-цолови джанти. Но в интериора има доста промени: фейслифтът на VW Sharan предлага повече оборудване и по-добри асистиращи системи. Нови са и трите лайстни в кокпита, воланите, двете кожени тапицерии и масажната функция за регулируемите в 12 посоки седалки.

Нови, по-икономични двигатели

Освен това VW са обновили и палитрата на двигателите. Според производителя турбомоторите с директно впръскване отговарят на нормата за вредни емисии Euro 6 и са по-икономични с до 12 процента. TSI бензиновите агрегати развива 150 и 220 к.с. (плюс 20 к.с.). Трите TDI се предлагат с мощност 115, 150 (плюс 10 к.с.) и 184 к.с. (плюс 7 к.с.). 7-степенната DSG се предлага за всички варианти с изключение на най-малкия дизел и е серийна при TSI с 220 к.с. при най-мощния дизелов модел със 7-степенна DSG двойното задвижване е серийно, за дизела със 150 к.с. задвижването на четирите колела е опция.

Серийни вече са и мулти-спирачката, както и функцията Auto-Hold на електронната паркинг спирачка, като опция се предлага система за наблюдение на зоната около автомобила Front Assist с аварийна спирачна функция при градски условия, както и автоматично поддържане на дистанцията mit ACC, система за автоматично паркиране и предупреждение за мъртвия ъгъл. Новите радио- и развлекателни системи (с дисплеи с диагонал 5 или 6,5 инча) свързват мобилните телефони чрез Mirrorlink и AppConnect.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин