ДВА НОВИ ХИБРИДНИ МОДЕЛА ДОПЪЛВАТ ГАМАТА RENAULT E-TECH


16
окт.
2020

След Clio E-TECH Hybrid и Captur E-TECH Plug-inHybrid, Renault разширява своята хибридна гама с лансирането на два нови автомобила, оборудвани с тази безпрецедентна технология. Въвеждането на 12V микрохибридизация за Arkana и Captur допълва гамата от двигатели, предлагайки всички възможни нива на електрификация, за да отговори на всички нужди.

Пионер и лидер в електрическата мобилност в продължение на повече от 10 години и със своя опит във Формула 1, Renault е придобил експертния опит, който днес му позволява да предлага динамични и ефективни хибридни задвижвания за по-широк спектър от превозни средства в сърцето на автомобилния пазар.

E-TECH ТЕХНОЛОГИЯ

Разработена и патентована от Renault Engineering, E-TECH Hybrid технологията съчетава два електрически мотора, скоростна кутия с различни режими на работа тип „кучешки крак“ и двигател с вътрешно горене. На E-TECH Plug-inHybrid батерията предлага увеличен капацитет за допълнително увеличаване на пробега на електричество при ежедневна употреба.

Хибридната технология на Renault дава възможност за:

– До 80% електрическо шофиране в града и до 40% по-нисък разход с двигател E-TECHHybrid.

– До 65 км. шофиране на електричество в града и удоволствието от електрическа мощност до 135 км./ч.с двигател E-TECH Plug-inHybrid.

Технологията Renault E-TECH предлага всички предимства на електрическия двигател: безшумно стартиране и регенериране на батерията по време на забавяне и спиране за максимално удоволствие от шофирането.

НОВОТО RENAULT ARKANA E-TECH HYBRID

Renault продължава да разширява гамата си с лансиранетона нова автомобилна концепция в Европа: SUV купе. Renault Arkana предлага високотехнологичен кокпит и рекордна обитаемост за настаняване на семейства и големи товари.

Renault Arkana предлага нов хибриден модел с хибриден двигател E-TECH с мощност 140 к.с.и батерия от 1,2кВтч (230V). 12V решение за микрохибридизация на 1,3-литровите бензинови двигатели TCe 140 и 160 допълва тази оферта.

НОВОТО RENAULT CAPTUR E-TECH HYBRID

Технологичният и свързан лидер в сегмента на градските кросоувъри сега предлага хибриден двигател E-TECH, който допълва версията E-TECH Plug-InHybrid. Този двигател предлага отлична реакция благодарение на батерия с мощност 1,2 кВтч и комбинирана мощност от 140 к.с. При експлоатация клиентът ще се радва на максимално удоволствие от шофирането и намален разход, без да е необходимо да презарежда.

12V решение за микрохибридизация също се въвежда на 1,3-литровите бензинови двигатели, като отново предлага най-пълната електрифицирана гама в сегментана Captur.

Renault Captur вече се предлага и в ниво на оборудване R.S. Line. Тази версия се отличава със специални отличителни елементи, преработени предни и задни брони, F1 сплитери ексклузивни алуминиеви джанти. В интериора се отличава с черен таван, специална тапицерия, волан с червени шевове, декорации в карбонов стил и алуминиеви педали. Това ниво на оборудване от най-висок клас предлага спортна атмосфера с уникални атрибути, независимо от избрания двигател.

Renault Arkana E-TECH Hybrid иCaptur E-TECH Hybridще бъдат лансирани на европейския пазар през първата половина на 2021 г.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин