Два допълнителни двигателя и специално оборудване на BMW Individual за новото Х3


19
сеп.
2017

Само няколко седмици след въвеждането на пазара на новото BMW X3 през декември 2017 г. портфолиото от задвижвания ще бъде разширено с два четирицилиндрови бензинови двигателя. Тези агрегати с работен обем 2 л освен с технология BMW TwinPower Turbo с Twin-Scroll турбокомпресор, директно впръскване на бензина High Precision Injection, напълно променливо управление на клапаните VALVETRONIC и променливо управление на разпределителните валове двоен VANOS се отличават и с конструкцията си с оптимизирано тегло и ново капсулиране на двигателя за оптимизиране на акустичните качества и поведението при загряване. Серийно се комбинират с осемстепенна трансмисия Steptronic и интелигентно задвижване на четирите колела BMW xDrive.

Двигателят на новото BW X3 xDrive20i развива максимална мощност от 135 кВт/ 184 к.с. и максимален въртящ момент от 290 Нм. Неговият спортен темперамент проличава и от ускорението от 0 до 100 км/ ч за 8.3 сек, а високата му ефективност – от средния разход на гориво от 7,3 до 7,1 л/100 км и СО2 емисиите между 168 и 163 г/км. Вторият бензинов двигател развива мощност от 185 кВт/ 252 к.с. и максимален въртящ момент от 350 Нм и ускорява новото X3 xDrive30i за 6,3 сек от 0 до 100 км/ ч. Средният му разход на гориво е от 7,3 до 7,2 л/ 100 км, СО2 емисиите са между 168 и 164 г/ км (данни при тестовия цикъл на ЕС, в зависимост от избрания размер гуми).

Повишението на лукса и ексклузивността в характера на новото X3 проличава и от всеобхватната гама на продуктовата програма на BMW Individual. Лаковото покритие на BMW Individual във варианта Sun Stone металик подчертава мощно моделираните повърхности на Sports Activity Vehicle. Стилната атмосфера в интериора се гарантира от разширеното кожено оборудване BMW Individual Merino в цветовите комбинации Fiona Red/Black, Ivory White и Tartufo, лайстните на праговете с надпис BMW Individual и BMW Individual интериорните лайстни в изпълнение черен пианолак.

Още по темата

Card image cap

В нашия годишник:

Архив >

Бюлетин