Два български екипажа записаха успешно участие в гръцкото рали „Кентаврос“

0204
2024

Сезон 2024 стартира с успешен финал за екипажите на Астра Рейсинг. Екатерина Стратиева и Антон Титов с техните навигатори Георги Аврамов и Александър Спиров, които се състезават за отбора на Астра Рейсинг, откриха рали сезон 2024 в Гърция. Двата български екипажа взеха участие в 41-то рали Кентаврос, което се проведе в околията на град Волос в четири състезателни етапа.

„Определено останахме впечатлени, а аз от доста време не се бях сблъсквала с такъв етап, който да ме затрудни в описването му. Трасето на СЕ 1/3 беше изключително специфично с толкова много завои и завързани места, че бих могла да кажа, че съм някъде из Франция. Пътят беше много тесен, сенчест и хлъзгав в първата си част, а след това преминахме през села със скрити или вързани завои и по-добър грип. При липса на концентрация или неправилно направена записка щеше да бъде лесно да се допусне по-сериозна грешка “ сподели Стратиева. На финалната права в неделя състезанието беше спечелено от местния гръцки екипаж Апостолос Влахос/Никос Легантис (Mitsubishi Lancer Evo IX). Антон Титов/Александър Спиров (Skoda Fabia R5) и Екатерина Стратиева/Георги Аврамов (Оpel Corsa Rally4) завършиха на 4-та и 7-ма позиция в генералното класиране.

Разлика само от 2,2 сек раздели Екатерина и Георги от 6-тото място, което бе заето от друг гръцки екипаж – Йоанис Номикос/Андреас Номикос (с далеч по-мощната Skoda Fabia S2000), но това не попречи на екипажа да се пребори за две втори места – в клас С5 и също така и при автомобили с две задвижващи колела в категория F2. Екатерина Стратиева, сподели, че за тях това е било едно добро начало на годината. “Успяхме да експериментираме с нови настройки и техника, за да може да имаме повече опит през предстоящата годината.” сподели още тя.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин