Двама 16-годишни пилоти на рали-спринт „Казанлък“

26 заявки са получили организаторите на състезанието, което ще бъде проведено този уикенд

1506
2016

Първото издание на рали-спринт Казанлък прави опит да рестартира тази популярна дисциплина у нас, която дебютира в България през 2014 г. и излъчи първите си шампиони, но те така и не получиха купите си. Сега състезанието, организирано от „Ефко Рейсинг”, е първи кръг от националния шампионат в „умалените“ ралита. Организаторите са получили 26 заявки за неделния старт, като колоната ще се води от рали шампионите на България за миналата година Георги Василев и Стефан Добрев (Mitsubishi Lancer Evo IX). Заедно с тях ще стартира и най-добре класиралият се български пилот в рали „България” Йордан Атанасов (Mitsubishi Lancer Evo IX), който обаче сега ще кара с Ангел Башкехайов, а не с Янаки Янакиев.

По пътя към Бузлуджа феновете ще могат да видят и завърналия се в спорта Костадин Щерев (Subaru Impreza), който впечатли публиката на рали България, както и двама 16-годишни пилоти – Виторио Попов (Opel Corsa) и Иван Шопов (Citroen Saxo).

Екипажите ще карат отсечката, позната от планинското състезание Шипка, но вече във вариант 10 200 метра, като програмата включва три изкачвания към върха. Трасето e с 26 леви и 26 десни завоя, като тук не се броят шиканите и специалната зона на 3 километра след старта, където по думите на организатора пилотите ще могат да покажат на феновете уменията си за зрелищно преминаване.

Около трасето на рали-спринт Казанлък има 25 зони за паркиране и 35 зони за публика, а организаторите от Ефко Рейсинг очакват хиляди фенове, както и новото състезание да положи основите на истински рали-спринт шампионат у нас. Със старта на рали-спринт „Казанлък” „Ефко Рейсинг” вкарва нов спонсор в българския автомобилен спорт – розоварна „Пъстрово”, а състезанието е под патронажа на кмета на град Казанлък Галина Стоянова.

 

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин