Да тунинговаш Tesla без знанието на собственика: перфектният коледен подарък?

2312
2020

Фаровете на черна Tesla Model X осветяват ателието на Vilner, а след минута от автомобила излиза и подателят на писмото. Жена, от една страна излъчваща притеснение, от друга истински развълнувана, която пристъпва сигурно с една-единствена мечта – да зарадва своя съпруг.

„Мисля, че за първи път някой решава да направи цялостна промяна на автомобил без знанието на собственика. Обикновено, когато автомобилът не е техен, идват за нещо малко и нещо сигурно. Предизвикателството тук беше в различна степен на сложност, защото трябваше да се изгради образ и идея по думите на съпругата. Трябваше да разбера малко повече за мъжа й, за да мога да си представя от какво се нуждае и какво би му харесало. Мисля, че и двамата си имахме пълно доверие по време на процеса – тя, заради готовите проекти, които й показах, а аз – заради видимата й любов към него. Нали знаете какво казват – понякога любимите хора те познават по-добре, отколкото ти самия.” – разказва Вилнер.

Не след дълго проектът е стартиран. По думите на съпругата образ на истински запален автомобилен ентусиаст е изграден. Спортни автомобили, дълги пътувания, комфортна среда, индивидуализъм… Което на езика на Вилнер означава: алкантара, карбон, перфорирана кожа с триизмерни възглавнички и прецизната изработка на всеки детайл от екипа му.

Седмици по-късно, съпругата отново влиза в ателието, но този път крачката й не е толкова сигурна, а притеснението – преобладаваща емоция. „Ами ако не му хареса?” са мислите, които се прокрадват с всеки сантиметър по-близо, и отекват не само в съзнанието й, но и в стените на ателието. Сърцето тупти, мозъкът блокира, дланите се изпотяват. И тогава Вилнер вдига завесата, отваря вратата и…

Последното нещо, което отеква в пространството, е звукът от възхищение. Със скоростта на космическа совалка противоречивите мисли напускат съзнанието на дамата и за кратък момент то се изпразва.

„Сигурни ли сте, че това е автомобилът, който ви оставих?” бяха първите думи на съпругата след като видя завършения проект на живо. Тя буквално стоеше отстрани и не смееше дори да пипне колата, камо ли да влезе в нея.” – разказва Вилнер

След многобройни благодарности, автомобилът и дамата напускат ателието – той с нова визия, а тя с най-широката усмивка на света. Подаръкът вече е под елхата.

Няколко дена по-късно Tesla-та се озовава отново пред Vilner Garage, но този път от него се показват не фини дамски глезени, а мъжки кубинки. Подаръкът явно е разопакован по-рано. Оттук има два изхода – „Искам да сменя подаръка, защото размерът е грешен” или…. В действителност няма друг изход – никой не се връща в магазина с подаръка без да има нещо нередно с него. Но на етикета не пишеше “Произведено в Китай”. А тази не малка подробност променя края на нашата коледна приказка.

Собственикът не идва, за да върне подаръка от жена си. В очите му се чете възхищение, по усмивката – радост, а по цялото изражение на лицето е изписано благодарност и одобрение.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин