Да „тотализираш“ Porsche Taycan на 24 км!

2205
2020

Първите клиенти на Porsche Taycan тъкмо получиха своите автомобили и един от тях вече е размазан. В САЩ притежател на Taycan Turbo удря своя електромобил – и то в първите километри след излизане от шоурума! Струващото над 300 000 лв. Porsche e превъранато в „тотал щета“, когато километражът отчита едва 24 километра (15 мили)!

Не е ясно как точно е станала катастрофата. Но при 625 к.с. (с Overboost – 680) и 3,2 сек за ускорението 0-100 км/ч е естествено да подозираме, че водачът е загубил контрол над машината. На снимките се вижда „отворената“ предна броня.

Активирани странични еърбегове

Позицията на колелата подсказва, че окачването е сериозно увредено. Освен това въздушните възглавници от страната на водача са отворени – така че ударът не е бил лек. Спорно е дали все още има шанс 4х4-машината да бъде ремонтирана, тъй като според обявата цялото дъно на автомобила е за боклука. Момент, обява ли? Новият автомобил за скрап всъщност се продава на търг на copart.com! Така че, ако все още търсите донор за части за вашия Taycan, вероятно ще го намерите на изгодна цена…

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин