Нашите съвети » Да си купиш изгодно руската 4х4 класика Lada Niva на старо

Да си купиш изгодно руската 4х4 класика Lada Niva на старо

2406
2022

Малък, ръбест и неразрушим: ако се движите често извън асфалтираните пътища, то няма как да не харесвате Lada заради офроуд-способностите ѝ.

Да, признаваме, че е имало и по-добри моменти за съвети относно покупката на руски автомобили. Но Lada Niva (в Германия известна и като Taiga или 4×4) няма вина за политическата и военна обстановка и е абсолютна класика сред феновете. Причината: комбинацията от здрава конструкция, техника на двойно задвижване и ниска покупна цена. А след като Lada се оттегли от Западна Европа, си струва да прегледате предложенията на пазара за употребявани автомобили. 

Тук редом с голям брой нови автомобили от 2021 г. има и модели с малък пробег. Макар и източноевропейската марка да не се слави с комфорт или лукс, употребяваните екземпляри предлагат всичко, което би накарало сърцето на почитатели на Lada да затупти. На наистина уникална цена. Както например този екземпляр на всъдеходната легенда.

Малкият всъдеход е регистриран през 2020 г. и сега се продава. Както от дълги години насам под капака работи 1,7-литровият атмосферен бензинов двигател с 83 к.с. Предавките естествено се сменят на ръка, затова пък заизлети извън асфалтираните пътища има двойно задвижване с понижаващи предавки.

Употребяван модел с култов фактор

Бензиновият мотор е всичко друго, но не и модерен, но в малкия 4×4 модел си върши работата надеждно. Оборудването на Lada е по-скоро функционално. Сивият всъдеход разполага с бордови компютър, сервоуправление, електрически стъклоповдигачи, стоманени джанти, ABS и дневни светлини. Всичко друго е декадентско и нямам място във функционалната Niva.

Затова пък Lada се отличава с друг плюс: регистрираният през март 2020 г. автомобил е изминал само 12.627 километра. За почитателите на Lada този всъдеход е направо нов. Апропо фенове: ако решите да купувате Lada, то може да се допитате до многобройните приятели на руската 4х4 марка. С оглед на малкия пробег исканата цена от 30 000 лв. си е направо изгодна. Особено, ако вземете предвид малкия пробег, култовия статус и ниската загуба на стойност.

Още по темата

ƒ