Новини » Да натрупаш 79 000 лв. глоби за скорост за 4 часа

Да натрупаш 79 000 лв. глоби за скорост за 4 часа

0808
2018

Дубай е като Меката на суперавтомобилите – целият свят ахна, когато видя флотилията от машини на полицейските сили. Ако обаче си мислите, че можете да препускате с бясна скорост там и нищо да не ви се случи, грешите. В Обединените арабски емирства не се шегуват, когато става въпрос за спазването на правилата – и глобите за нарушаването им се оказват доста сериозни. Това разбира и 25-годишен британски турист, която явно е очаквал повече свобода, след като наема Lamborghini Huracan. За по-малко от 4 часа младият мъж успява да си „извоюва“ глоби за 47 000 долара.

Списъкът с тях е впечатляващ – всички нарушения са направени в „промеждутъка“ от 2:31 до 6:26 сутринта в деня след получаването на рент-а-кара. Водачът е управлявал МПС-то със скорост между 125 и 230 км/ч – 32 пъти на отсечката Шейх Заяд и веднъж – на Гарн Ал Сабха. Това е почти два пъти над ограничението в повечето зони. Някои от глобите са наложени в разстояние на по-малко от 2 минути – а веднъж дори в рамките на минута!

Глобите незабавно са изпратени до собственика на колата – Saeed Ali Rent a Car. Туристът е платил над 1600 долара, за да наеме Lambo-то за два дни. Британският гражданин оставят паспорта си като гаранция и оставя адреса на хотела си. И тъй като двете страни не могат да се разберат кой да плати глобите, колата е все още в нарушителя, а фирмата държи паспорта му.

Компанията за коли под наем не иска да си вземе обратно колата, тъй като е наясно, че ще бъде „натоварена“ с таксата срещу конфискация. Тази таксата е в размер на повече от 27 000 долара. Фирмата за рент-а-кар се опитва да наложи забрана за пътуване на чужденеца, но не успява. Oт Saeed Ali Rent a Car са се свързали с британското посолство, за да уведомят, че паспортът на господина е у тях, в случай че „островитянинът“ реши да обяви документа за изгубен.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин