Да контролираш автомобила през смартфона вече не е научна фантастика

1403
2023

Те са универсалeн интерфейс между клиентите, техните автомобили и марките:  приложенията на BMW и MINI. Днес над 10 млн. водачи ползват приложенията „My BMW“ и „MINI“, над 2 млн. – всекидневно. Разнообразните функции на приложенията впечатляват с интелигентните функции, практичните услуги и полезните съвети. Десетки хиляди потребители са оценили приложението с 5 звезди в Apple App-Store.  

Питер Нота, член на борда на директорите BMW Group , клиенти, марки и продажби: „С над 10 млн. потребители приложенията „My BMW“ и „MINI“ успяха напълно да изпълнят стратегията на BMW Group са създаване на по-голяма близост с клиентите чрез дигитализацията. Приложенията позволяват директна комуникация на нашите клиенти с нас и с техните автомобили – както и директен достъп на BMW Group до клиентите.“

Статусът на автомобила е винаги пред погледа, множество функции с натискане на бутон 

С приложенията водачите винаги са информирани за статуса на своите автомобили. Чрез приложението могат да бъдат отключени и заключени вратите, да бъде активирана климатизацията/вентилацията или, в зависимост от оборудването, чрез Remote 3D View да бъде показани зоната около автомобила и неговият интериор. Освен това, адресите на местоназначението могат лесно да бъдат изпратени от приложението до навигационната система на автомобила. В допълнение могат да бъдат управлявани услуги на трети страни, като напр. Amazon Alexa**. В раздела „Services & Store“ клиентът по всяко време може да види текущо резервираните и наличните дигитални услуги за автомобила, както и удобно и гъвкаво да активира ConnectedDrive Upgrades. В комбинация с BMW Digital Key Plus в зависимост от оборудването на автомобила чрез приложението „My BMW“ е възможно изпълнението на предварително записани маневри и автоматизирани функции за паркиране от разстояние около 6 метра от автомобила.

Приложението предлага множество полезни функции и за електрифицираните автомобили – така например клиентите в реално време получават информация за статуса на зареждането и електрическия пробег и по време на зареждане биват информирани чрез Push съобщения за достигане на поставената цел за зареждане, както и за евентуални проблеми. В Европа по желание в приложението е интегриран договорът BMW респ. MINI Charging на клиента. Така е възможна дигитално удостоверяване чрез приложението на над 400 000 зарядни станции в Европа. Таксуването се извършва удобно на месечна база, като се използва методът на плащане, запазен чрез BMW / MINI Charging. Друга основна функция на двете приложения е управлението на нуждите от обслужване и поддръжка на автомобила. Ако се изисква обслужване, потребителите получават Push известие и могат да си уговорят час директно в приложението. Целият процес на обслужване се поддържа чрез приложението с регистрация, видео за обслужване, проследяване на състоянието и плащане. Ако вашият собствен автомобил попадне в произшествие, естествено можете да използвате приложението, за да се обадите бързо и ефективно за помощ при злополуки и повреда. В така наречения раздел „Explore“ можете да се насладите на интересно съдържания за марките, продуктите и услугите на BMW и MINI, включително полезни „видео инструкции“ („How-to-Videos“).

Двете приложения се отличават и със своя Demo режим. С помощта на селекция от демонстрационни автомобили можете да се тества разнообразието от функции на приложенията и без собствен автомобил. Демонстрационният режим на приложенията създава автентично BMW и MINI изживяване – сякаш автомобилите са вече в гаража. Клиентите на BMW и MINI също могат да извикат информация за състоянието и пробега на автомобила чрез съответното приложение на Apple Watch.

От въвеждането си приложенията са силно търсени и се подобряват постоянно

Приложенията „My BMW“ и „MINI“ стартират през юли 2020 година, когато замениха своите предшественици – приложенията „Connected“. Оттогава приложенията постоянно се подобряват и редовно се оптимизират на базата на обратната връзка с потребителите. Двете приложения се актуализират на всеки 2 месеца, а функционалността им се разширява. От септември 2022 г. на разположение на клиентите на BMW с всички варианти на задвижването е функцията „Моите пътувания“ в приложението „My BMW“ със статистиката на пътуването и информация за разхода на енергия, средната скорост и емисиите на CO2 от минали пътувания. Функциите на „Моите пътувания“ ще бъдат допълнително разширени в бъдеще, напр.  със съвети за ефективен и устойчив стил на шофиране. В раздела „Карти“ потребителят може да търси бензиностанции и станции за зареждане, както и удобно да сравнява цените на горивата, без да се налага да отваряте друго приложение. От декември 2022 г. водачите на BMW в Германия и Австрия могат да активират автоматични плащания за паркиране в автомобила и да прекратяват и удължават активните резервации, да преглеждат хронологията на паркирането и да управляват своите методи на плащане в раздела „Services & Store“ на приложението „My BMW“.

Още по темата

Card image cap

В новия брой:

Архив >

Бюлетин