Да караш Ferrari, но да нямаш пари за бензин


18
февр.
2019

Над 500 000 лева струва Ferrari FF, чийто шофьор зарежда в нощта на 18-и февруари на бензиностанция на магистрала А9 (област Горна Франкония, Германия). Сметката от 130 евро явно обаче се е сторила твърде висока за 65-годишния водач, който избягал без да я плати! Служител на бензиностанцията веднага подава сигнал в полицията – и така нарушителят е задържан в близост до Байройт. При проверка униформените установяват, че червеното Ferrari няма застраховка, a срещу шофьора върви наказателно производство заради глоба от 10 (!) евро.

Полицаите завеждат мъжа в участъка, където трябва да се плати глобата. Но според длъжностните лица шофьорът на суперавтомобила не могъл да събере дори десетте евро, които дължи. Наложило се да дойде приятел на задържания, който плаща сумата към полицията в Ринтелн. За 65-годишния водач тепърва ще става скъпо – защото той ще трябва да отговаря пред закона за измама и шофиране без застраховка. А червеното Ferrari FF е закарано на наказателен паркинг.

Още по темата

Card image cap
Dokker WAV за хора с увреждания

15
апр.
2016

Dacia България представя Dokker, пригоден за транспорт на човек с инвалидна количка (WAV – Wheelchair Accessible Vehicle)

Card image cap
Освежаване за Mitsubishi Outlander

4
окт.
2016

Моделът ще разполага с повече интелигентни асистиращи системи

Card image cap
Новата Mazda RX-9 – с лазерно запалване вместо свещи?

30
сеп.
2017

Появиха се нови слухове за бъдещата спортна „японка“, която вероятно ще дебютира на изложението в Токио тази година

Card image cap
Махат стикерите за ГО и преглед

16
ян.
2017

Полицаите ще имат достъп до нужната информация с таблети – и така досадните лепенки от предното стъкло ще изчезнат

Card image cap

В последния брой:

Архив >