Да караш Ferrari, но да нямаш пари за бензин


18
февр.
2019

Над 500 000 лева струва Ferrari FF, чийто шофьор зарежда в нощта на 18-и февруари на бензиностанция на магистрала А9 (област Горна Франкония, Германия). Сметката от 130 евро явно обаче се е сторила твърде висока за 65-годишния водач, който избягал без да я плати! Служител на бензиностанцията веднага подава сигнал в полицията – и така нарушителят е задържан в близост до Байройт. При проверка униформените установяват, че червеното Ferrari няма застраховка, a срещу шофьора върви наказателно производство заради глоба от 10 (!) евро.

Полицаите завеждат мъжа в участъка, където трябва да се плати глобата. Но според длъжностните лица шофьорът на суперавтомобила не могъл да събере дори десетте евро, които дължи. Наложило се да дойде приятел на задържания, който плаща сумата към полицията в Ринтелн. За 65-годишния водач тепърва ще става скъпо – защото той ще трябва да отговаря пред закона за измама и шофиране без застраховка. А червеното Ferrari FF е закарано на наказателен паркинг.

Още по темата

Card image cap
Българските отбори отново атакуват Shell Eco-marathon

25
май
2017

За втора поредна година състезанието е част от фестивала „Изгради бъдещето“, който ще се състои от 25 до 28 май в Олимпийския парк "Кралица Елизабет" в британската столица.

Card image cap
Когато не внимаваш при паркинг автомата: Bentley се размазва в стена

14
дек.
2016

Разсеяна шофьорка на Bentley изпуска своята лимузина за 400 000 лева да се удари в стената

Card image cap

В последния брой:

Архив >